Kender du begrebet flow-tv?

Kender du begrebet flow-tv?

Flow-tv er måske et begreb du har hørt de seneste par år? Flow-tv er i hvert fald et begreb som bruges meget når vi snakker om tv og særligt streaming tjenester. Måden vi ser fjernsyn, film og serier på har ændret sig drastisk de senest par år, og efterhånden kommer der flere og flere streamingtjenester på markedet. På streamingtjenesterne kan du frit vælge imellem tjenestens udvalg, og på den måde giver det dig mere frihed. Men er flow-tv virkelig ved at blive udfaset, blot for at blive erstattet af streamingtjenester i massevis?

Du har måske hørt nogle nævne begrebet flow-tv, måske i debatten om hvorvidt streamingtjenester er ved at overtage markedet af film og serier, eller online i medierne? Hvis du har hørt begrebet og undret dig over, hvad dog det der flow-tv egentlig er, så er det faktisk ret simpelt.

Hvad er flow-tv?

Flow-tv er egentlig bare et begreb, der er skabt omkring det som vi i ældre tider bare kaldte tv. Efter at streamingtjenesterne blev mere populære, blev det nødvendigt med et begreb der adskilte de to forskellige former for, hvordan man ser underholdning og tv-indhold på. Flow-tv er altså bare helt enkelt, et begreb der dækker over den form for tv du ser når du tænder for en kanal på dit tv og ser den fuldstændig som den er. Her kan du ikke skifte frem og tilbage i indholdet. Du kan ikke sætte det på pause, og på de fleste kanaler afbrydes indholdet af nogle reklamer, der lige giver anledning til en tissepause.

Med flow-tv er du begrænset til det planlagte sendeprogram, og du kan ikke andet end at zappe igennem kanalerne, hvis du er utilfreds med det indhold der sendes på den kanal du har tændt for.  På den måde, kan man måske mene at flow-tv til en vis grad er lidt gammeldags, og der er helt sikkert en grund til at streamingtjenesterne er i så høj kurs lige nu. Men betyder det at streamingtjenesterne er kommet for at erstatte flow-tv og at flow-tv er på vej ud? Det tyder ikke på det, som det ser ud lige nu. Der er både fordele og ulemper ved streamingtjenester og flow-tv, og nogle gange kan vi godt lidt savne de gode gamle dage hvor man var bundet til flow-tv.

Flow-tv har mange fordele som du måske ikke lige har overvejet

Streamingtjenester har uden tvivl haft så let ved at få succes nu til dags, fordi at vi generelt var begyndt at blive ret trætte af det kontroversielle flow-tv. Selvom at vi nogle gange bander og svovler over flow-tv, kan vi til tider godt nyde at gå tilbage til flow-tv, og se de fordele der stadig er ved det.

Husker du dengang hvor der ikke var særlig mange kanaler tilgængelige at se i tv? Dengang var vi meget mere begrænsede på indholdet end vi er nu. Du har måske hørt dine forældre fortælle om hvordan de var nødt til at se svensk tv, på mange af kanalerne, fordi der ikke var andet at vælge imellem.

Nu er de danske og svenske tv -operatører mere adskilt, og I dag ville vi synes det var irriterende hvis vi var bundet til at se svensk tv med kun svenske undertekster. På en måde skaber det også en større sproglig barriere imellem det danske og det svenske sprog. Mine forældre fortæller tit om at de dengang forstod svensk næsten lige så godt som de forstod dansk, og den evne er gået tabt i forbindelse med at vi er blevet mere adskilte. Sverige og resten af norden er hoppet med på bølgen af streamingtjenester, og på Tvabonnemanget.se kan du se at vi faktisk anvender mange af de samme streamingtjenester, selvom vi sprogligt ikke forstår hinanden lige så godt længere.

Nogle gange er det rart bare ikke at skulle tage stilling

I et samfund hvor mulighederne er mange og vores døre åbner sig for os til højre og venstre, er vi præget af et nyt problem der måske kan betegnes lidt som et luksusproblem. Vi føler ofte at det er stressende at tage stilling til så mange ting, og det kan nogle gange bare være så rart at slukke for beslutningstageren inde i hovedet, og bare følge med flowet.

Undersøgelser viser at selvom mange danskere oftere anvender sig af streamingtjenester, så er flow-tv stadig populært. Måske er det følelsen af bare at kunne tænde for fjernsynet og se hvad end der er planlagt i sendeprogrammet, uden at skulle tage stilling til hvad der skal være på programmet i dag.

Måske oplever du også at du i flow-tv’et støder på programmer som du kan lide, og som du ikke selv ville have sat på hvis du skulle vælge ud fra en streamingtjeneste. Desuden kan det være rart med flow-tv når man egentlig gerne vil lave flere ting på samme tid. Fornemmelsen af at indholdet i flow-tv’et ikke er så vigtigt og at man sagtens kan gå glip af bider i ny og næ, kan være befriende.

Flow-tv har mange fordele som du måske ikke lige har overvejet
Flow-tv har mange fordele som du måske ikke lige har overvejet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.