Airtame

Virksomheder og institutioner er tilhængere af HDMI-stikket. Stikket anvendes til at sammenkoble computere med større skærme såsom monitorer og tv-skærme. Dette er anvendeligt i alverdens situationer såsom møder og præsentationer. Men inden for virksomheder og institutioner er der ligeledes et højt krav til it-sikkerheden. Her kommer Airtame ind i billedet. Airtame er en trådløs HDMI-løsning til virksomheder og skoler, der er lynhurtig. Det gør, at man nemt og sikkert kan dele bl.a. filer og dokumenter på en eller flere skærme.

Det er yderst smart og er derfor en god erstatning for det gamle HDMI-stik med kabel. Og faktisk er udviklerne af Airtame fra Danmark, så det er et dansk produkt. Vi giver dig her en guide til det populære og smarte Airtame, der i den grad er kommet på markedet for at lette processer i virksomheder og institutioner.

Guide til streamingdonglen Airtame
Guide til streamingdonglen Airtame

Hvad er Airtame?

Som sagt er Airtame en trådløs løsning, som giver dig mulighed for skærmdeling. Airtame erstatter HDMI-kablet, hvor bøvlet med ledninger erstattes af gnidningsfrie og ledningsfrie løsninger i klasselokaler og møder. Du kan altså dele præsentationer trådløst, hvor skærmen på computeren eller mobiltelefonen deles med projektorer og tv-skærme. Både billeder, video og lyd kan deles. Airtame sikrer stabilitet og høj sikkerhed. Det betyder, at flere personer kan streame til Airtames samtidig, uden det påvirker hastigheden.

Du får også mulighed for at anvende Airtames apps. Herigennem kan du udarbejde dine personlige hjemmeskærme, der er interaktive og særdeles nyttige. Anvend også Airtame Cloud til at styre og overvåge alle dine enheder. Det kan du gøre direkte fra dit skrivebord, uanset hvor du befinder dig. Airtame er altså meget mere end blot intelligent mirror screening. Slip for adaptere og ledninger. Det eneste, du skal bruge, er en forbindelse til Airtame samt Airtames app på din computer.

Du kan bruge Airtame, uanset om du har Chromebook, Linux, Mac eller Windows. Derfor er løsningen perfekt til miljøer, hvor elever eller medarbejdere selv skal medbringe deres egen computer. Du kan selvfølgelig dele hele din skærm – men du kan faktisk også vælge kun at dele noget af din skærm. Med Single Window Sharing vælger du helt selv, hvad du deler, og hvad du holder privat. Du bruger blot Airtame-appen til formålet. Når du har delt den del af skærmen, du vil, kan du faktisk fortsætte med at arbejde på din computer – uden alle andre kan følge med.

Læs Jyllands-Postens test af Airtame 2 på Jyllands-Postens hjemmeside.

Sådan downloader du Airtame

Airtame kan du downloade på airtame.com. Idet Airtame allerede er så populært et værktøj, er det allerede tilgængeligt på flere platforme. På din computer kan du hente Airtame til:

 • Windows – Windows 7 eller højere.
 • Windows Gæst – har du ikke administratorrettigheder, kan du bruge en app.
 • MacOS – OS X 10.11 eller højere.
 • Chromebook – Chrome 70 eller højere.
 • Linux – Ubuntu 18.04 LTS – X11 eller højere.

Ønsker du i stedet at tilkoble Airtame til din mobilenhed eller tablet, er dette også muligt. Her kan du bevæge dig frit rundt i rummet, uden det påvirker skærmdelingen. Igen hentes det via Airtames hjemmeside på airtame.com. Som mobil- og tabletenhed kan du anvende:

 • AirPlay, hvis du bruger en iOS-enhed.
 • iOS – iOS 9 eller højere.
 • Android – denne version er meget snart på trapperne.

Store virksomheder har ofte brug for store lanceringer. Her kan du hente Airtame-versionen MSI for Windows. Det kræver, at din computer kører Windows 7 eller højere. Det er altså muligt for dig at anvende enheden, uanset om du ønsker at tilkoble iPad til Airtame eller iPhone til Airtame.

Hvad er prisen for Airtame?

Prisen for Airtame afhænger af, hvorvidt du vælger Airtame 1 eller Airtame 2. Den første version af Airtame fungerede blot som en trådløs HDMI-dongle. Gennem stikket kan der deles dokumenter og lignende på en monitor eller tv-skærm. Airtame 2 er mere end bare skærmdeling. Her får du mulighed for at omdanne din skærm til et brugbart smartdisplay. Derudover har den nye version fire gange så meget RAM, en hurtigere og ny processor og hurtigere wi-fi, som kan række dobbelt så langt.

Har du blot brug for et smart alternativ til HDMI-stikket, er den oprindelige udgave af Airtame tilstrækkelig. Prisen for denne er omkring 2.750 kr. Her er det nemt at tilslutte de ønskede devices, og du får mulighed for at se film i 8K.

Ønsker du i stedet at få alle fordelene, skal du selvfølgelig vælge Airtame 2. Billedkvaliteten er ligeledes i 8K-opløsning, hvilket gør, at kvaliteten er i topklasse. Dog får du også alle smartdisplayets goder samt bedre rækkevidde. Det betyder, at du skal betale flere penge for den nyere version – men du får altså også mere for pengene. Prisen for Airtame 2 ligger mellem 3.500 og op til 4.200 kr.

Airtame vs. Google Chromecast

Airtame er ikke det eneste produkt på markedet, der tilbyder trådløs streaming. Derfor kan det være svært at vide, hvad du bør købe. Der er dog forskel på Airtame og Google Chromecast, og disse forskelle kan netop være grunden til, at du vælger det ene produkt frem for det andet. Her tager vi udgangspunkt i Airtame 2 – altså den nyeste version af Airtame. De mest markante forskelle er:

 • Med Airtame 2 kan du streame indhold uden en internetforbindelse.
 • Chromecast kræver seks klik for at dele computerens skrivebord via Chrome-browseren. Airtame 2 kræver kun to klik, og så har du mirror screening via din app på computeren.
 • Chromecast giver kun adgang til en-til-en-streaming på et lokalt netværk. Airtame 2 kan i stedet bruges af flere på samme tid via skyen – også kaldet Cloud.
 • Chromecast har umiddelbart ikke udarbejdet løsninger til virksomheder og skoler. Derfor er Airtame 2 det perfekte valg for dig, der har brug for en løsning i arbejdsøjemed.
 • Hvis du blot ønsker at se film og serier derhjemme, bør du vælge Chromecast.

Den største forskel på Chromecast og Airtame er altså, at Chromecast er til hjemmebrug, mens Airtame er til arbejdsbrug. Airtame er bygget til at fungere optimalt i forbindelse med samarbejdsopgaver og møder i virksomheder og skoler. Chromecast er derimod bygget til at se film og dele medier derhjemme. Enhederne er opbygget forskelligt, fordi der er stor forskel på wi-fi derhjemme og på arbejdet. Her er det specielt spørgsmålet om sikkerhed, der deler de to.

Derudover er Airtame betydeligt hurtigere at anvende. Skal du lave mirror screening, kræver det ikke andet end to klik. Først skal du klikke på Airtame-appen for at åbne programmet. Derefter skal du klikke på ”Start” ved siden af den skærm, du har brug for. To klik – og så kan du dele skærmen. Chromecast kræver flere klik, og derfor er det en mere bøvlet form for skærmdeling. Faktisk skal du klikke seks gange, før din skærm deles. Seks klik, der kan skæres ned til to og effektivisere dit arbejde.

Airtames hjemmeskærm kan brugerdefineres

Som du kan se, kan Airtame mange fede og brugbare ting. Endnu en ting, vi ønsker at dykke ned i, er hjemmeskærmen. Airtame har nemlig gjort det muligt for brugerne at lave deres egen hjemmeskærm. Denne skærm vises, når der ikke streames noget – så det fungerer som en form for pauseskærm. I stedet for blot et kedeligt, sort skærmbillede, kan du designe skærmen, som det passer dig.

Sæt dit digitale præg på din Airtame med apps. Indtil videre kan du vælge mellem følgende apps til din hjemmeskærm:

 • Google Slides
 • World Clock
 • Trello
 • Unsplash

Vælger du Google Slides, kan du lægge præsentationer på din pauseskærm. World Clock giver dig i stedet et billede af tiden i op til fire tidszoner. Med Trello kan du sammenkoble din Trello-konto, således du nemt kan tilslutte og præsentere projekter og såkaldte Team Dashboards. Endelig kan du også vælge Unsplash. Her får du smukke fotografier til din pauseskærm, hvor du selv kan vælge emner.

Få et overblik via Airtame Cloud

Idet Airtame netop er rettet mod virksomheder og institutioner, kræver det ofte en lang række forskellige Airtames. Uanset hvor mange Airtames organisationen har tilkoblet, kan det være svært at finde rundt i alle organisationens projektorer, tv-skærme og trådløse devices. Dette har udviklerne af Airtames dog haft for øje, for de har gjort det muligt for brugerne at få et godt overblik via Airtame Cloud. Airtame Cloud er gratis og fungerer som en management-platform.

Igennem platformen kan du styre og overvåge alle Airtame-devices. Tjek indstillingerne for internetforbindelsen, signalstyrken (RSSI), foretag opdateringer, og reset alle Airtame-enhederne på samme tid. Det er ligeledes via management-platformen, at du nemt kan opsætte hjemmeskærmen for alle Airtames-enhederne.

Airtame review – andres meninger

Selvom Airtame er et virkelig godt produkt, er anmeldelserne forskellige. Læser du diverse anmeldelser af Airtame, kan du både læse om gode og knap så gode oplevelser. Dette er også en god måde at lære produktet at kende på, da du her kan læse meninger fra folk, der har testet Airtame. Mange oplever, at det hele kører fejlfrit, at det er nemt at anvende, samt at setup er enkelt. Mange oplever derudover, at produktet er hurtigt og har en god reaktionsevne.

Dog er der også nogle, der giver produktet en kritisk anmeldelse. Nogle har haft problemer med at nå frem til kundeservice, langsom hastighed af skærmopdatering og manglende billede ved afspilning af video. På forskellige sites ser det dog ud, som om Airtame tager hånd om disse kunder, således de får justeret deres opsætning. Dette kan nemlig være med til at forbedre kvaliteten af streamingen markant.

Uanset hvad, så er der mange, der vælger at købe og downloade Airtame. Produktet er konstant i udvikling, så det hele tiden forbedres. Dette ses bl.a. via de mange opdateringer på både Cloud, app og firmware. Der er konstant nye Airtame-opdateringer, hvilket gør, at enhederne bliver bedre og bedre. Dette er virkelig et stort plus, da du ved downloading af Airtame får enheder, der er organiske og i udvikling.

Udviklingen af Airtame ApS er virkelig sket med kraftig hastighed. Hvad der startede som en idé, blev støttet af mere end 15.000 mennesker. Oprettelsen er nemlig sket gennem crowdfunding, hvor Airtame fik indsamlet omkring syv millioner kroner via Indiegogo. Airtame blev også kåret som det bedste nye produkt. Det blev det på CES i Las Vegas, som er en gigantisk gadgetmesse. Dette var virkelig en kickstarter for Airtame.

Konklusion

Ved at købe og downloade Airtame får du altså den simpleste måde at tilkoble enheder til skærme på. Det virker til alle platforme, uanset om du bruger Windows, MacOS, Chromebook, Linux, AirPlay eller iOS. Enheden er en trådløs HDMI-enhed, som du sætter ind i en HDMI-port på en projektor- eller tv-skærm. Dette betyder, at du ikke skal tilslutte noget til din computer, tablet eller mobiltelefon. Download Airtames app, og stream derefter dit indhold til andre skærme.

Når der ikke er nogen, der streamer noget indhold, kan du selv vælge din pauseskærm. Du kan få vist en hjemmeside, smukke billeder, virksomhedens logo eller dashboards med salgstal. Airtame har fået 4.3 stjerner ud af 5 på Amazon, hvor over 100 har givet sin mening til kende. Enheden er et uundværligt værktøj for virksomheder og skoler – store som små. Opsætningen foregår på professionel vis, hvor de forskellige features er:

 • WPA2 Enterprise
 • Ethernet support
 • Tilkobling med IP
 • Opdateringer gennem skyen
 • 5 Ghz support
 • Airtame-gæstenet.

Det tager som regel ikke andet end fem-ti minutter at opsætte Airtame – også selvom det er første gang, det opsættes. Ønsker du at få en god forståelse af opsætningen, har Airtame udarbejdet en opsætningsguide. Med denne guide kan du opsætte Airtame på blot to minutter. Køber og downloader du Airtame, vil du hurtigt få dit produkt leveret. Airtame sørger nemlig for at sende Airtame hver eneste dag, uanset om du køber og downloader Airtame via Amazon eller Airtame.