Boardwalk Empire

Serien “Boardwalk Empire” finder sted i 1920’ernes og 1930’ernes USA, også kaldet forbudstiden. Tiden har dit navn efter det totale spiritusforbud, som var fra 1920-1933. Forbuddet skabte et stort marked for smuglede spiritusvarer, hvor en gangstermiljøet indtog en ledende position med beskyttelse fra korrupte politikere.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Oversigt over denne side:

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Det handler Boardwalk Empire om:

“Boardwalk Empire” er bygget over den historiske politiker, Enoch L. Johnson, fra amtet Atlantic County i staten New Jersey (i serien kaldet Enoch “Nucky” Thompson). Her er han kasserer, men mest af alt bruger han sin politiske magt i smuglermiljøet, hvor han har et tæt samarbejde med kendte gangstere og smuglere. For disse handlinger er Johnson blevet en af de mest berømte (og berygtede) politikere fra denne epoke.

Boardwalk Empire
Boardwalk Empire

I seriens løb ser vi flere velkendte ansigter, da serien er bygget direkte på virkelige, historiske hændelser. Blandt andet møder vi den verdensberømte gangster, Al Capone (spillet af  Stephen Graham). Vi får også indsigt i dette miljøs korruption, bedrag og mistillid mennesker imellem.

Serien blev sendt for første gang d. 19. september 2010, og har foreløbigt kørt i 4 sæsoner. I 2014 udkommer seriens 5. og sidste sæson.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Sæson 1

I den første sæson af “Boardwalk Empire” introduceres vi til seriens hovedperson Enoch “Nucky” Thompson. Sæsonen indledes med den dag, hvor alkoholforbuddet træder i kraft, nemlig i januar 1920. Her ser vi “Nucky” indtræde som en betydelig magtfaktor på det amerikanske smuglermarked sammen med en række af hans kollegaer, og straks indledes forbindelser til flere berygtede bandemedlemmer, bl.a. Arnold Rothstein og Charles “Lucky” Luciano, for at kunne indtage den ledende rolle på det amerikanske marked for smugling og salg af alkohol. Sammen med disse suspekte og magtfulde typer planlægges en lang række smugleraktioner, og Nucky’s nyder en tilværelse fyldt med penge, status og alkohol.

Samtidig kommer Nuckys tidligere “højre hånd”, Jimmy Darmody, hjem efter at have deltaget i 1. Verdenskrig. Han har store planer med sin hjemvenden og for sit fortsatte tætte samarbejde med Nucky. Det hele går dog ikke helt som han har forventet, og han bliver mildt sagt skuffet over Nucky manglende tiltro og respekt. Dette bringer ham i et tættere samarbejde med Al Capone, som ligeledes er en underordnet af Nucky’s storsmuglende partner, Torrio. Sammen prøver de at danne en alliance, der skal forpurre de to storsmuglere, Nucky og Rothstein, store alkoholforsendelser, for at de selv kan stjæle lasten og sælge videre af de dyre dråber. Aktionen går galt og ender i et kæmpe skuddrama med mange døde, hvilket får konsekvenser for Jimmys fremtid i Atlantic City.

Sideløbende med penge, magtspil og alkohol, oplever vi også den lastefulde kærlighed i løbet af seriens sæson 1. Nucky kontaktes af den smukke Magaret Schroeder, som beder ham om at bruge sin magtfulde position til at skaffe et job til hendes alkoholiske og voldelige ægtemand, Hans Schroeder. Snart derefter bliver denne ægtemand centrum for en masse opmærksomhed, da han bliver myrdet på Nuckys ordre og derefter bliver gjort til syndebuk for Jimmy’s mislykkede kup. Den kvindelig hovedfigur Magaret skal herefter leve videre uden sin mand. Af Elias “Eli” Thompson (Nuckys bror) og Nucky selv bliver enken overtalt til at vidne om, at manden Hans stod bag skyderierne, selvom Nuckys assistent Jimmy egentligt stod bag. Til gengæld vil Nucky give Margaret økonomisk hjælp.

Boardwalk Empire - sæson 1
Boardwalk Empire – sæson 1

Agenten Nelson Van Alden bliver sat på sagen om at komme til bunds i den smugleraffære, hvori ægtemanden Hans blev ufrivilligt indblandet. Hurtigt bliver han betaget af den smukke Magaret, men Magaret har sine øjne fæstnet et helt andet sted. Hun er nemlig mere optaget af den magtfulde Nucky, og hun sætter sig beslutsomt op på at overtage pladsen fra hans nuværende elskerinde, Lucy.

Med Van Alden i hælene ser Jimmy og Al Capone sig nødtaget til at flygte fra Atlantic City, stærkt opfordret af Nucky. De tager til Chicago, hvor de viderefører smuglerhandlen i samarbejde med deres allierede fra Atlantic City. Deres succes med at overtage markedet fra andre kræfter i det nye miljø giver dem hurtigt fjender. De kommer særligt på tværs med en storsmugler ved navn Sheridan, som efterfølgende lader sin hævn gå ud over den prostituerede pige, som Jimmy er blevet glad for. I konflikten med Sheridan ender Jimmy og Capone også med at skilles, og i stedet allierer Jimmy sig med en anden krigsveteran kaldet, Richard Harrow. 

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Nogle gange i løbet af serien falder Nuckys smuglerpartnere imidlertid fra. Endda sin egen bror Eli (Elias “Eli” Thompson) fyrer han på et tidspunkt, selvom broderen ellers hidtil har været en tæt samarbejdspartner. Samarbejdet med gangtermedlemmerne Rothstein og Luciano bliver også stoppet af interne konflikter, og de to gangstere starter et samarbejde med en konkurrerende smuglergruppe, D’allesio brødrene. Ligeledes bliver en anden af de tidligere medsmuglere Mickey Doyle, fyret, da han dummer sig. Doyle ryger herefter ud i alvorlige problemer med smuglergruppen D’Allesio brødrene, som han har lånt penge af til sin forretning. For at betale sin gæld tilbage, giver han dem et tip om en af Nuckys store indtjeninger, og d’Allesio brødrenes nye viden får betydning for Nuckys ellers blomstrende alkoholvirksomhed. I Nuckys gruppe bliver Doyle erstattet af den afro-amerikanske smugler, Albert “Chalky” White.

På hjemmefronten møder han heller ikke stor opbakning. Margaret har formået at indtage pladsen som Nuckys elskerinde, og hun begynder selv at få større indflydelse i det politiske spil. Men efterhånden som Margaret får indblik i Nuckys personlighed og storstilede karriere, får hun sin tvivl, om hun nu gør ret i at være sammen med ham. Hun ender dog med at blive for at sikre et økonomiske grundlag for livet med sine børn. Både Van Alden, som er desperat forelsket i Margaret, og Lucy, Nuckys tidligere elskerinde, er heller ikke tilfredse med Margarets nye rolle. I fælles desperation ender de med at gå i seng sammen, og Lucy bliver uheldigvis gravid.

Den fyrede Doyle vender dog tilbage på et tidspunkt, og giver igen til Nucky med interessante oplysninger, som gør, at Nucky kan likvidere to af de berygtede D’Allesio brødre. Også Rothstein bliver tvunget til at vende tilbage efter at have været indblandet i den såkaldte “Red Sox” skandale. Nucky ser en chance for at udnytte skandalen til eget bedste og til at få positiv omtale til sine foretrukne kandidater forud for det kommende valg. På den måde kan kan bibeholde sine gode forbindelser til de store politiske magthavere. Disse bagtanker ser man flere gange hos Nucky, også da han fatter stor interesse for den nye præsidentkandidat, Warren Harding, som skal være med til at bane vejen for Atlantic City og Nuckys voksende forretning.

Nucky kommer alligevel i vanskeligheder med en gammel politisk kollega, som mener, at Nucky har forrådt ham. Det er en kommandør, som førhen har haft stort politisk magt. Tidligere i sin karriere har han brugt Nucky som en slags stik-i-rend-dreng, og hjulpet ham med at skabe en politisk karriere. Senere lod Nucky ham i stikken, da han blev opdaget i valgsvindel, som de begge havde været med i. Deres anspændte forhold kompliceres yderligere af, at Kommandøren er Jimmys hidtil ukendte far. Da han afslører sin rigtige rolle overfor Jimmy, beder han samtidigt ham og Nuckys bror Eli, om at stå sammen med ham i at tage revanche mod Nucky. Disse to har også allerede oplevet at blive kasseret af Nucky og føler sig ligeledes forrådte af deres tidligere ven. Og hermed kan Nucky godt forberede sig på stor modstand  i næste sæson fra dem, som før har været nogle af hans tætteste medarbejdere.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Sæson 2

I sæson 2 fortælles der videre om det kaotiske liv, som foregår på kant med loven på den politiske scene i 1920’ernes Atlantic City. Kommandøren alliance med Jimmy og Eli er godt i gang med at planlægge, hvordan de skal ødelægge Nuckys forretning og samtidigt fratage ham sin store politiske magt. I samarbejde med Ku Klux Klan laver de et kup på Nuckys betroede medarbejder, Chalkys, varelager. De forsøger endvidere at indgå et samarbejde med to andre af Nuckys tidligere samarbejdspartnere, Rothstein og Luciano, som begge ligeledes har  frustrationer mod Nucky fra tidligere konflikter. Og selvom Rothstein ikke indvilliger i samarbejdet, tager en nye alliance form, som kan få truende konsekvenser for Nuckys fremtidige liv.

Samtidig bliver Nucky arresteret for valgsvindel. Dette er ligeledes et træk fra Kommandørens side, der ser det som en hævn for Nuckys tidligere bedrag, da Kommandøren selv fik en sådan dom. Nucky bliver dog hurtigt derefter løsladt, men stadig med anklagen hængende over hovedet. Løbende bliver han mere og mere desperat efter at komme af med de tiltagende anklager. Anklageren Esther Randolph kommer til byen, og hun bliver sat på Nuckys sag. Hun bliver et farligt element for Nucky, der arbejder på at kunne frasige sig alle anklager. Han hyrer Rothsteins advokat Bill Fallon som sin forsvarer, men han føler stadig anklager Randolphs ånde i nakken.

Alligevel har han overskud til at fortsætte smuglerforretningen, da han laver en aftale med det irske IRA ( ). Han tager på rejse til Irland for at bytte en våben til store mængder irsk whiskey, som han kan importere til Atlantic City. Med sig fra Irland importere han ligeledes en ny underordnet, Owen Sleater.

Boardwalk Empire - sæson 2
Boardwalk Empire – sæson 2

På hjemmefronten har Nuckys elskerinde Margaret store psykiske problemer. Efter i årevis ikke at have haft kontakt med sin, vælger hun at opsøge dem og efterfølgende at tage til New York for at besøge dem, men de er ikke udelt begejstrede for hendes tilbagevenden. En skuffet Margaret tilbage i Atlantic City tiltrækkes af Nuckys nye underordnede, Owen Sleater, der er nytilkommet fra Irland.

Kort derefter bliver datteren Emily syg med polio,  og Margaret er dybt ulykkelig. Hun ser samtidig sygdommen som en straf for egne tidligere synder. Hendes samvittighed er sort, især over at bo sammen med og dække over den mand, som står bag mordet på hendes tidligere mand og faderen til hendes børn, Hans. I et forsøg på at gøre op med sine tidligere synder, begynder hun at komme fast i kirken. Hun overvejer ligeledes, at tilstå sine synder, når hun skal vidne i Nuckys sag, selvom dette kan få store konsekvenser for Nucky.

Van Alden har også problemer på hjemmefronten. Lucy er gravid med deres fælles barn, og han prøver at bistå den kommende mor økonomisk samtidig med, at han holder sammen på forholdet med sin kone (som brændende ønsker sig et barn). En lille pige kommer til verden, og en tiltagende sindssyg Lucy efterlader barnet hos Van Alden. Da konen Rose opdager Van Aldens hemmelighed anmoder hun straks om skilsmisse. Kort efter mister Van Alden sit job efter afsløringer i forbindelse med Nuckys sag.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Kommandørens nye alliance med Jimmy og Eli forsøger stadigt at få ram på Nucky. Jimmy bliver tvunget ud i en farlig mission af sine medkumpaner, Luciano og Eli, til at begå mord på sin tidligere overordnede. Mordforsøget lykkes ikke, men derefter ser Nucky sig alligevel nødsaget til at fratræde som politiker også sine snarlige retssag taget i betragtning. Jimmy tiltræder nu i stedet, og bliver Atlantic City nye overhoved. Jimmys kone, Angela, bliver myrdet i en hævnakt af en tidligere medsammensvoren i alliancedannelsen mod Nucky, og i desperation og påvirket af heroin, myrder Jimmy sin biologiske far, Kommandøren.

For at vinde frisag gifter Nucky sig med Margaret, som dermed alligevel ikke vidner imod ham. Samtidig likviderer han med Jimmys hjælp et vigtigt vidne. Alligevel kan han ikke tilgive Jimmy for hans tidligere gerninger mod ham, da han efter retssagen personligt myrder sin tidligere tæt betroede medarbejder. Broderen Eli vælger han at tilgive, men som hævn lader han tiltalerne om valgsvindel falde over på broderen, som dermed bliver fængslet. Nucky kommer herefter tilbage på sin gamle plads i byrådet, men da Margaret opdager mordet på Jimmy tager hun sin hævn på Jimmys vegne. Hun tager penge fra byrådskassen, som skulle være brugt på nye veje, og giver dem til den katolske kirke.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Sæson 3

I denne sæson er Nucky igen tilbage ved magten i Atlantic City efter i sæson at have været sat delvist ud af spillet. Nu trues han ikke mere af den fjendtlige alliance og en truende retssag, og han fortsætter ufortrødent sin smuglerhandel og sit politiske magtspil.

Nucky lider af søvnløshed efter mordet på sin tidligere hjælper Jimmy, som han selv stod bag. Samtidigt forsøger han at forblive en afgørende faktor inden for den regionale og nationale alkoholhandel stærkt truet af nytilkomne krafter. Vi møder nemlig også miljøets nye medlem, Gyp Rosetti, der med en aggressiv attitude prøver at tilkæmpe sig en afgørende plads i smuglerhandlen. Han gør dog ikke noget charmerende indtryk på hverken Nucky eller de andre smuglere, og dette kommer ham til skade, når han skal forhandle og indgå i Atlantic City’s etablerede alliancer. Efter at blive afvist af Nucky som opkøber af den smuglede alkohol, vælger Rosetti at flytte sine smuglerforretninger til en  mindre by, Tabor Height i New Jersey, som til gengæld er strategisk godt placeret. På denne måde kan han nemlig forhindre alkoholsalg mellem Atlantic City og storbyen New York. Hans indtræden i miljøet får store konsekvenser for Nuckys monopol-lignende magt på områdets alkoholhandel.

Boardwalk Empire - sæson 3
Boardwalk Empire – sæson 3

På samme tid træder to andre smuglere for alvor ind i billedet, og de spiller en afgørende rolle i Rosettis kamp mod Nuckys monopol. Dean O’Banion er en kendt gangster fra Chicago, som kæmper med Al Capone om alkoholhandlen i Chicago. Joe Masseria leder smuglermarkedet i New York, og denne er Rosettis chef, som derfor også har stor indflydelse på den bandekrig, som opstår om smuglerhandlen i Atlantic City.

Krigsveteranen Richard Harrow, som Jimmy bragte med sig fra Chicago, overtager efter Jimmy’s død så småt faderrollen for Jimmys søn, Tommy. Jimmys mor Gillian er dog ikke helt tilfreds med at have denne hærdede mordertype så tæt på sit barnebarn, og hun prøver desperat at få værgeretten over Tommy. En desperation der i sidste ende resulterer i mord. Richard beholder dog det tætte forhold til sin gamle vens søn, og han er opsat på at introducerer den unge mand til sit eget miljø. Samtidigt møder Richard Julia Sagorsky, som er datter af en ældre krigsveteran. Dette forhold satser han dog igen senere i et forsøg på at hjælpe Tommy.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Med herredømmet over Tabor Heights bliver Rosettis alliance med Joe Masseria for alvor en trussel mod gruppen i Atlantic City. Især efter at Rothsteins gamle allierede, Lucian og Lasky fra Atlantic City, også skifter til den konkurrerende side, er Nuckys forretninger udsat for fare, og Rosetti tager chancen for at trænge ind på hans territorium. Nucky ser sig nødsaget til at vende sig mod gamle bandemedlemmer som Chalky og Al Capone, der ellers havde bosat sig i Chicago, for at kunne klare sig i den ophedede bandekrig. Dette er dog heller ikke helt problemfrit, da disse to erfarne gangstere har svært ved at enes indbyrdes.

Margaret fortsætter sit velgørende arbejde for den katolske kirke, og hun involverer sig særligt i at fremme det amerikanske hospitalssystem i Atlantic City. Samtidig genoptager hun sin affære med ægtemanden Nuckys samarbejdspartner, Owen Sleater, hvilket denne gang får følger. Hun bliver nemlig uventet gravid, og de to elskenede planlægger at flygte væk fra Nuckys tilstedeværelse sammen. Desværre bliver Owen dræbt af Masserias mænd, inden de når at flygte. Efterfølgende flygter Margaret selv fra livet med Nucky, og afslutter senere helt forholdet.

I sæsonens kulminerer bandekrigen mellem Nuckys og Rosetti og Masserias alliance, og begge sider har stort mandefald. Men samtidig med at det endeligt lykkedes at få bugt med en stor del af både Rosettis og Masserias underordnede, lykkedes det også for Nucky at få ram på selveste Rosetti med hjælp fra en af hans egne mænd. Nucky har endnu engang vundet magten tilbage i Atlantic City, men føler alligevel en tiltagende depression og ensomhed efter Margarets forsvinden.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Sæson 4

Nucky kæmper stadig med eftervirkningerne efter at have været tæt på politisk og eksistentiel undergang i sæson 3. Han prøver at forhandle sig til fred med den store smuglerboss Masseria, som nær havde forårsaget hans endeligt. Samtidigt har han trukket sig tilbage fra rampelyset efter bruddet med Margaret, og bor nu alene på Albatross Hotel i udkanten af byen.  En ny karakter indtræder i også seriens sæson 4, efterretningsagenten, Warren Knox, som viser sig at holde nogle dele af sin identitet skjult. Han får en helt afgørende rolle for Nuckys højre hånd, Eddie Kessler.

Eddie har indtil videre levet en tilværelse i skyggen af sin chef Nucky, men beslutter sig nu for at kræve den forfremmelse. Nucky eftergiver hans ønske, men hurtigt derefter kommer Eddie i problemer. Efter at have tilbragt en nat i byen med Al Capones bror, Ralph, bliver han anholdt af Knox. Under aflytningen afpresser Knox Eddie, for at få vigtige informationer om Nuckys smuglerforretning. Løsladt igen får Eddie dårlig samvittighed over det bedrag, som han har begået mod Nucky – og han ender med at springe ud af et vindue og begå selvmord. Knust over sin tætte medarbejders død, prøver Nucky at vende sig mod Margaret. Afstanden mellem dem er dog for stor til, at de kan være sammen igen, og de skilles hurtigt igen med en dog positiv stemning mellem dem.

Boardwalk Empire - sæson 4
Boardwalk Empire – sæson 4

Nucky har også gang i andre planer. En gammel ven Bill McCoy, som har været fængslet i Florida, er nu løsladt, og han giver Nucky et tilbud om et samarbejde. På denne måde kan Nucky udvide sin forretning, og han kan samtidigt modtage endnu større forsendelser til markedet i Atlantic City. Nucky er dog meget lidt opsat på at indgå aftale med McCoy. Han lader sig dog overtale af den lokale barejer, Sally Wheet. Han vil bede Rothstein om at gå med ham ind i Florida-aftalen, men efter at have observeret Rothstein ludomaniske spillevaner, spørger han istedet Luciano og Lansky. Samtidigt bliver forholdet til Sally Wheet stadigt mere intenst.

Nuckys forhold til sin bror Eli og broderens familie bliver også stadigt tættere. Især til Elis søn, Willie, opbygger han et tæt forhold. Til at starte med er det relativt uskyldige sager, som Nucky hjælper Willie med, men snart er han indblandet i en større sag med Willie og en af hans studiekammerater. I en spøg, der er gået for vidt, har Willie og hans roommate myrdet én af deres studiekammerater. Med Nuckys hjælp opbygger han dog et alibi, så kun roommaten bliver tiltalt for mordet. Efterfølgende stopper han sine studier i college til stor frustration for sin far, og han beslutter sig i stedet at starte en karriere i politik. Nucky hjælper ham med at arbejde på borgmesterkontoret.

Efter Eddies død fortsætter Knox jagten på at optråde smuglermiljøet i Atlantic City. Han prøver således at overtale Eli til at gå bag om ryggen på sin bror og give Knox informationer om Nuckys smuglerforretning. Hårdt presset går Eli ind i et bedrag af sin egen bror, men Nucky opdager det i tide. I stedet for det møde, som Eli med falske intentioner har sat op mellem Nucky og Knox, bliver Eli derfor kaldt til Albatross Hotel, hvor Nucky bor. Her er Nucky lige ved at skyde broderen, da nevøen Willie stopper ham. I stedet ender han med at sende Eli til Chicago.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Mens Chalky prøver at åbne sin nye klub Onyx Club med alkoholservering, kommer hans højre hånd, Dunn Pursley, i problemer med en udefrakommende festarrangør, da Dunn går i seng med hans kone. Han ender med at myrde den fremmede. Dunns problemer bliver nu hurtigt også til Chalkys problemer, da den myrdedes overordnede, Valentin Narcisse, kommer til byen for at finde Dunn. Chalky nægter at udlevere sin ven og kollega, og også Nucky må ledes ind i forhandlingerne. Her kommer de til enighed om, at Narcisse skal have 10% af Chalky indtjening fra Onyx Club – hvorimod Narcisse så vil glemme den forudgående episode. Han myrder herefter konen.

Valentin Narcisse har nu en interesse i den nyetablerede Onyx Club, og han beder sangerinden Daughter Maitland om at optræde i klubben. Han og Daughter er tilsyneladende meget tilknyttede til hinanden, men Chalky begynder også at fatte interesse for den smukke sangerinde. Daughter har dog givet et løfte til Narcisse om sin kærlighed, men forføres langsomt af Chalky. Dette bryder Narcisse sig ikke om, og han sætter jagten ind på at gøre det af med Chalky. Narcisse viser sig hurtigt at være en magtfuld mand med grove og snedige metoder, men på trods af dette når Chalky og Daughter at flygte ud af Atlantic City. Det varer dog ikke længe før Narcisse igen finder dem, og tager Daughter med sig. Da Chalky opsøger Narcisse for at slå ham ihjel og finde sin elskede Daughter, afsløres det samtidigt, at han også har Chalkys datter Maybelle i sin varetægt. I et mislykket skud kommer Richard, som ligger på lur for at skyde Narcisse, til at skyde Mayland. Chalky trækker sig tilbage til byen Havre de Grace, hvor han oprindeligt havde resideret med Daughter, mens Narcisse bliver anholdt.

Boardwalk Empire
Boardwalk Empire

Gillian møder Roy Phillips, som præsenterer sig som tilflytter i byen, og beder Gillian om hjælp til at lære byen bedre at kende. Snart indleder de to et seksuelt forhold, og der opstår samtidigt også en tillidsfuld stemning mellem de to. Den hårdhjertede misbruger Gillian synker dybere og dybere i sin desperation efter at generhverve rollen som barnebarnet Tommys værge efter sønnen Jimmys død. Tommy er dog efterhånden dybt involveret i smuglermiljøet med Jimmys ven, den gamle krigsveteran Richard Harrow. Roy hjælper Gillian til at komme af med sine dårlige vaner, og samtidigt at komme over ens med det dårlige forhold til barnebarnet. De beslutter efter noget tid at gifte sig, men kort derefter finder Gillian ud af, at hendes elskede Roy hele tiden har bedraget hende. Han er i virkeligheden detektiv og prøver at få følsomme informationer ud af hende om et mord, som hun tidligere har begået i desperation. Gillian bliver fængslet.

Sideløbende lykkedes det også for Richard at skabe sin egen lille familie. Han bliver tættere og tættere knyttet til Julia (red. Sæson 3), og de knytter sammen med Julias far Paul, Tommy og Richard nyfundne søster i Wisconsin en lille familie. Richard spørger Nucky om et job som snigskytte for skaffe penge, hvor han ved et uheld skyder Chalky’s datter Maybelle, og selv bliver dødeligt såret af Narcisse’s mænd. Han ender med at dø inden han kan tage afsted for at være sammen med sin familie i Wisconsin.

Boardwalk Empire kan ses på HBO Max

Medvirkende i Boardwalk Empire

Steve Buscemi (Enoch “Nucky” Thompson)

Kelly Macdonald (Magaret Schroeder)

Michael Pitt (James “Jimmy” Darmody)

Michael Shannon (Agent Nelson Van Alden)

Shea Whigham (Elias “Eli” Thompson)

Jack Huston (Richard Harrow)