Har du en tv pakke, kan det være, du har mulighed for at spare penge på din tv regning med en alternativ løsning. Der er mange danskere, der blandt andet har kanaler, som de aldrig ser.

Derfor kan det være en billigere løsning for dig at vælge den mulighed, hvor du selv blander din tv pakke og dermed kun vælger kanaler, du rent faktisk vil se.

Hvor mange af dine kanaler ser du rent faktisk?

Først og fremmest kan det være en god idé at gå over dine tv kanaler for at finde ud af, hvor mange af dem du rent faktisk ser. Hver eneste kanal du har i din tv pakke, er en kanal du betaler for. Så har du eksempelvis 10 kanaler, du aldrig skifter over på, har du altså 10 kanaler, du betaler for aldrig at se. Og det er ikke pengene værd.

Så er det jo bedre at vælge en anden løsning, hvor du kun betaler for de tv kanaler, du rent faktisk vil se, og kan du så ende med at spare penge oven i købet, er det jo bare en bonus.

Vælg dine kanaler vs. en tv pakke

Inden for de sidste par år er det blevet populært at blande sine egne tv pakker, så du ikke skal nøjes med de færdiglavede tv pakker fra tv udbyderne. Hvis du ikke har undersøgt den mulighed, er det måske på tide.

En færdig tv pakke har tit rigtig mange kanaler, du alligevel ikke ser. Så med mindre du går på jagt blandt de billigste tv pakker, kan det for mange faktisk ikke svare sig at vælge en færdigblandet tv pakke. Så giver det i stedet mere mening at blande sine egne kanaler.

Streaming vs. tv kanaler

Der er også en anden mulighed, nemlig den mulighed at få alt dit tv via streamingtjenester i stedet for. Rigtig mange danskere bruger i forvejen størstedelen af deres tid på streamingtjenester frem for almindeligt flow tv, og hvis du er en af dem ,kan det være, du skal finde dig en løsning primært baseret på streamingtjenester.

Hvis du er vant til at betale flere hundrede kroner om måneden for din tv pakke, kan du jo prøve at regne på, hvor mange streamingtjenester du kan få adgang til for samme beløb, hvis du skifter tv pakken ud med streamingtjenester.

Mange streamingtjenester koster under 100 kroner om måneden, så det kan jo være, du skal skifte din tv pakke ud med en håndfuld streamingtjenester, hvis du alligevel bruger mest tid på at streame. Du kan også blande det og få en tv pakke med en håndfuld streamingtjenester inkluderet, hvis det er en bedre løsning.

Mange danskere har mulighed for at spare penge

Det kan lade sig gøre for rigtig mange danskere at spare penge på deres tv pakker, hvis de vælger at sætte sig ned og regne på, hvor de kan få mest for pengene. Mange vælger bare den første og bedste løsning, uden at tænke over hvor det kan være billigst.

Men vil du gerne bruge så få penge som muligt, kan du altså få meget ud af at bruge lidt tid på at finde frem til den bedste og billigste løsning. Måske kan du endda ende med at spare flere tusinde kroner om året ved at vælge en anden løsning end din nuværende.

Spar penge på din tv regning

Spar penge på din tv regning

For at forklare det helt simpelt så er et Apple TV en boks, som du kan tilknytte dit fjernsyn. På den måde er det let for dig at se en række forskellige TV kanaler, streamingtjenester osv. på dit fjernsyn.

Selvom der er mange fjernsyn, som har mulighed for, at du kan hente diverse apps, så køber mange fortsat et Apple TV. Det skyldes, at der er langt flere muligheder, og alt fungerer smertefrit. Desuden kan du gemme indhold på den.

Så hvis du vil streame nogle streamingtjenester og populære TV kanaler uden problemer, så vil vi anbefale dig, at du køber et Apple TV.

Hvad koster et Apple TV?

Prisen afhænger af, hvilke generation af Apple TV du køber. Apple TV 5. generation med 32 gb plads koster 1.499 kr., og hvis du skal have den med 64 gb koster den 1.699 kr.

Men du kan stadigvæk købe ældre generationer af Apple TV, som vil fungere helt fint, hvis du kun skal bruge det til at se Netflix osv. Hvis du køber Apple TV 4. generation, er det begrænset, hvor mange penge du i øjeblikket sparer.

Du kan sagtens købe en 3. generation Apple TV billigt på nettet og benytte det i stedet.

Hvad kan bruge Apple TV til?

De første generationer af Apple TV var kun til at streame med. Men i dag kan du også spille computerspil på dit fjernsyn via Apple TV. Desuden har de også udvidet, så du kan bruge det som hele dit mediecenter og dermed også styre din musik herfra.

Den nye Apple TV 5. generation er i 4K, hvor Apple TV 4. generation var i HD. Hvis du ikke har et meget stort fjernsyn eller ikke går meget op i det, så vil HD være rigeligt til dig. Du skal også bide mærke i, at du selvfølgelig også skal have et fjernsyn, som kan håndtere 4K, ellers gør det ikke nogle forskel, at dit Apple TV kan det.

Selvom man nu kan lave andre ting med Apple TV, så er det selvfølgelig primært streamingtjenester, som fortsat fylder mest. I dag har de fleste TV kanaler lavet apps, så du kan se deres TV programmer via Apple TV.

Apple TV – Netflix

Du har måske hørt om Netflix and chill? Ja, det siger lidt om, hvad Netflix i dag betyder for vores kultur, at det bliver brugt som et begreb, når mænd og kvinder ser film sammen.

I starten kunne du se andres serier og film på Netflix, men nu har de udvidet og har i flere år kørt deres egne kæmpe serier som bl.a. House of Cards. Det har gjort, at man i Danmark kan se det samme TV, som de ser i USA. I gamle dage skulle man vente lang tid, inden de nyeste serier kom til Danmark.

Netflix app’en er allerede en integreret del af Apple TV, da de var en af grundene til, at der pludselig kom et marked for det.

HBO på Apple TV

Modsat Netflix så er HBO ikke en ren streamingservice, da de har deres egen kanaler. I mange år var HBO kongerne af alle nye og gode serier, og de er da også selv den i dag en af de førende i branchen. HBO er nok også den største konkurrent til Netflix herhjemme.

Med serier som Game of Thrones har mange danskere valgt at købe deres streamingtjeneste, som de så kan se på Apple TV med en app. På den måde kunne danskere stort set se Game of Thrones samtidig med amerikanske seere.

TV2 Play på Apple TV

De danske kanaler er også med på Apple TV. Med TV2 Play på Apple TV kan du se alt det indhold, som TV2 producerer. Først bliver indholdet sendt på TV2’s kanaler, og sidenhen bliver det lagt ud på TV2 Play.

TV2 Play kræver ligesom HBO og Netflix et abonnement. Så selvom du allerede betaler for TV2 på fjernsynet, så skal du også betale for at se det via deres streamingtjeneste.

Apple TV – DR

Modsat de andre så koster DR ikke penge at bruge deres streamingtjeneste, da den er en del af licensen. Det var DR’s satsninger på nettet, som gjorde, at licensen i sin tid blev ændret fra en TV licens til en medielicens.

Det betyder, at du kan se alle de programmer, som der bliver vist på DR. Du skal dog være OBS på, at de fleste programmer har en udløbsdato. Med udenlandske serier og film er det pga. rettigheder, men selv DR’s egne produktioner bliver også fjernet efter noget tid.

Viaplay – Apple TV

Viaplay er alle TV3 kanalernes streamingtjeneste. Her skal du også købe abonnemt på den, selvom du allerede har TV3. Dog kan du ofte hente en app for at se TV3, hvis din TV udbyder har en app. Det kan du f.eks. med Yousee Play.

Du kan godt købe adgang til TV3’s streamingtjeneste Viaplay på Apple TV uden at have et TV abonnement. De har en billig pakke, hvor du kan se alle TV3’s programmer, og så har de også en sportspakke, som er en del dyrere.

Sportspakken er dyrere, fordi de skal have rettighederne til kampene. Her kan du bl.a. se Champions League og Superligaen.

Fjernbetjening til Apple TV

Da har flere muligheder for at styre dit Apple TV. Hvis du har en iPad eller iPhone, så kan du styre dig Apple TV via den. Der følger dog også en fjernbetjening med til dit Apple TV, når du køber det.

Via fjernbetjeningen til Apple TV kan du se alle dine TV kanaler og abonnementer.

Du kan læse mere og købe et Apple TV på Apples hjemmesidde. Du har også mulighed for at købe Apple TV i forretninger som Elgiganten eller på nettet.

Hos Storytel kan du både lytte til lydbøger og læse e-bøger. De har et kæmpe udvalg af lydbøger og e-bøger, og du kan høre dem offline.

Hvad er Storytel?

Det er en abonnementstjeneste, hvor du betaler et fast beløb, og så kan du lytte til lydbøger eller læse e-bøger, ligesom meget som du har lyst til.

Med deres app kan du let og hurtigt skifte mellem at læse og høre bogen.

Hvordan virker Storytel?

Det fungerer ved, at du henter deres app, og så kan du høre eller læse så mange bøger, som du har lyst til.

De har en smart funktion, hvor du kan skifte fra at høre bogen som lydbog til at læse videre i den som e-bog. På den måde kan du hurtigt komme gennem dine bøger, da du hele tiden kan skifte til den enhed, som passer til dig.

App’en finder automatisk ud af, hvor du er nået i bogen. Så du kan hele tiden skifte fra e-bog til lydbog, uden at du skal tænke over, hvor du er nået til.

Hvilke enheder kan du bruge Storytel på?

Du kan både bruge app’en på iPhones, Android mobiler, Windows mobiler, ipads og andre tablets.

Du kan gemme bøgerne offline, og så kan du høre eller læse dem senere på din enhed. Dog kan du ikke benytte offline læsning på app’en for Windows tablets og computere. Du kan hellere ikke længere høre lydbøger på deres hjemmeside.

Hvad koster Storytel?

Det koster 129 kr. per måned. Der er ingen binding, så du kan opsige dit abonnement, når du har lyst.

Det gør Storytel oplagt at tage med på ferien, da du får adgang til en række bøger, og så kan du altid afmelde, når du kommer tilbage fra ferien.

Prøv Storytel gratis

Du kan prøve deres service helt gratis i 14 dage.

Du opretter blot en konto, og så downloader du deres apps til din enhed eller enheder.

Du opretter din gratis prøveperiode ved at gå til Storytels hjemmeside.

Hvis du er vild med bøger, er denne app lige noget for dig.

Hvad er Mofibo

På Mofibo får du adgang til en række bøger og lydbøger, som du kan læse eller høre på din table eller mobil. Det fungerer ved, at du får et fast abonnement, og så kan du læse så mange bøger, som du har lyst til hver eneste måned.

Det fungerer ved, at du henter deres app til iPhone eller Android, og så kan du læse og høre bøger direkte på din mobil eller tablet.

Hvilke bøger kan du læse?

De har et kæmpe udvalg af bøger inden for en række forskellige genre. Så der er noget for enhver smag. De har endda bøger på både dansk og engelsk. De har over 500 engelske titler.

På dansk har de titler inden for krimi, romantik, spænding, forretning osv. Du finder de samme genre, som du ville finde, hvis du går i en boghandel.

På hvilke enheder kan du læse bøgerne?

Du kan kun læse bøger på alle mobiler, som har enten ios eller Android. Ios er styresystemet for iPhones og Android er stort set resten af markedet. Grunden til at du kun kan læse på disse enheder skyldes, at Mofibo kræver, at du henter deres app.

Det betyder, at du ikke kan læse bøger fra Mofibo på e-readers eller din computer. For de fleste ville dette ikke være et problem, men det er værd at vide, inden du investerer i et abonnement.

Besøg Mofibo her

Hvor mange enheder må du læse på?

Du kan sagtens både bruge Mofibo på din mobil og tablet. På den måde kan du sagtens fortsætte læsningen hele dagen.

Når du er logget ind, husker systemet, hvor langt du er nået i bogen. Dvs. at når du læser på din tablet, inden du skal sove, så kan du fortsætte læsningen på mobilen, når du pendler til dit arbejde.

Kan man bruge Mofibo i udlandet?

Ja, du kan bruge det overalt, så du kan sagtens tage Mofibo med på ferie. Men for at undgå en dyr mobilregning pga. data, kan du hente dine bøger ned på app’en.

Dog behøver du ikke gøre det hjemmefra, da du blot skal benytte wifi.

Hvad koster Mofibo?

Det koster 129 kr. hver måned, når prøveperioden er slut.

Hvordan fungerer Mofibos prøveperiode?

Du får 14 dages prøveperiode.

Du skal blot skrive dig op og så kan du hente deres app og logge ind. Efter 14. dage bestemmer du selv, om du vil fortsætte.

Besøg Mofibo her

Hvordan afmeldes Mofibo?

Der er ingen binding, så du kan altid afmelde dig. På den måde kan du sagtens prøve det af i en længere periode og afmelde, hvis det ikke var noget for dig.

Hvis du elsker at læse bøger eller høre lydbøger, så er denne app det perfekte valg til dig.

Kom i gang med din gratis prøveperiode på Mofibo ved at klikke her.

I mange år var det sådan, at man enten skulle vælge mellem lange gode artikler i en fysisk avis eller dårlig kvalitet på internettet. Men det har Zetland gjort opgør mod, hvor du får en masse gode dybdegående interviews og artikler.

Ofte betyder det, at de går bag større historier, så fokus er ikke på hurtige nyhedsartikler, som nettet ellers var kendt for i mange år. Zetlands mål er skabe kvalitet.

Hvad koster det?

God journalistik koster penge, og derfor skal du slippe 99 kr. om måneden. Det er et fornuftigt beløb, da du får kvalitet for alle pengene.

Prøv Zetland gratis i 14 dage

Hvor fungerer prøveperioden?

Du kan prøve Zetland gratis i 14 dage.

På den måde finder du hurtigt ud af, om du synes, om det er pengene værd.

Prøv Zetland gratis i 14 dage

Hvilke enheder virker Zetland på?

Du kan læse Zetland på alle enheder, hvor du kan komme på nettet. Desuden kan du også høre deres artikler, så du kan høre dem, når du pendler til dit arbejde.

Hvad skal du forvente?

Du skal forvente, at du får nyhedsartikler, som udfordrer den måde, som du tænker på. De skriver selv på deres hjemmeside, at de går mere op i sammenhænge end sensationer. Så avisen er til dig, som godt kan lide at blive klogere på verden omkring dig.

Hver morgen kan du lave en lytteliste over relevante artikler for dig, så du kan høre artiklerne, mens du laver noget andet. Senere på dagen sender de et nyhedsbrev med relevante artikler, så du er sikker på, at du ikke går glip af noget.

Det er grunden til, at Zetland hurtigt er blevet en digital avis, som du hører om alle steder på de sociale medier.

Når du signer dig op hos dem, slipper du også for reklamer. Selv i prøveperioden er der ikke nogle reklamer, så du får samme oplevelse i prøveperioden som efterfølgende.

Du kan starte din gratis prøveperiode på 14 dage ved at klikke her.

Har du ikke den nyeste Chromecast, så er muligheden her nu for en gratis Chromecast. Det kræver at du abonnerer på Viaplay i 4 måneder til 89 kr./måned, men så får du også din Chromecast helt gratis. Den samlede pris bliver dermed på 4 x 89 kr. = 356 kr.

Få en gratis Chromecast, når du køber 4 måneders Viaplay

Få en gratis Chromecast, når du køber 4 måneders Viaplay

En Chromecast kan købes hos Google for 320 kr. Den samlede værdi er dermed 676 kr. Din samlede pris er 356 kr. og du sparer 48%

Kan du bruge den nye Chromecast og har du lyst til at se gode serier og film på dit TV, så er dette tilbud genialt til dig. Du finder tilbuddet her.

Hvad er en Chromecast?

Med en Chromecast kan du se film og TV-serier fra bl.a. Viaplay direkte på dit TV. Du styrer det hele fra den app, som du ønsker at caste til TV’et. Du går f.eks. ind på Viaplay fra din telefon eller tablet. Her trykker du på “Cast til TV” knappen, og dit TV er nu klar til at vise indhold fra denne app. Når du starter en serie eller film i app’en, så kommer signalet automatisk op på TV’et. Knappen “Cast til TV” vises kun i din app, hvis der er en Chromecast tilsluttet til dit TV.

Tilslutning af Chromecast til dit TV:

På den lille Chromecast dongle sidder der et lille HDMI kabel og en USB port. HDMI kablet tilkobler du til dit TVs HDMI port. Nu får dit TV et TV-signal fra Chromecast donglen, så du kan se film og serier på TV’et. Dette kræver dog at der er strøm på Chromecast donglen, hvilket sker via USB porten. Der følger et USB kabel med i pakken, og dette kobler du til én af dit TVs USB porte. Har du et ældre TV uden USB porte, så bruger du den medfølgende konverter til stikkontakten.

Med en Chromecast kan du se film og TV-serier direkte på dit TV.

Med en Chromecast kan du se film og TV-serier direkte på dit TV.

Hvad er Viaplay?

Viaplay er en streaming udbyder. Man kan også kalde dem for en TV udbyder, men til forskel fra de “gamle” traditionelle TV udbydere, så er der ingen faste kanaler. Programmer og film kommer derfor ikke på bestemte tidspunkter. I stedet kan du frit vælge imellem et hav af film og TV serier. Du vælger helt selv hvornår du vil se filmene og serierne, og du kan naturligvis pause eller spole i udsendelserne, som du lyster.

Viaplay, en TV udbyder hvor du helt selv vælger hvornår du vil se film og serier

Viaplay, en TV udbyder hvor du helt selv vælger hvornår du vil se film og serier

Man kan også betragte Viaplay som en gigantisk video fyldt med indhold, eller som et stort mediebibliotek, hvor du frit kan se alt det indhold du har lyst til for en fast månedlig pris. Prisen for at benytte Viaplay er 89 kr./måned.

Gratis Chromecast

Vi har allerede præsenteret tilbuddet fra Viaplay i toppen, men det var måske ikke så interessant, hvis du ikke vidste hvad en Chromecast er, eller hvad Viaplay tilbyder. Det ved du nu…

Derfor præsenterer vi tilbuddet igen. Abonner på Viaplay i 4 måneder til 89 kr./måned, og få en Chromecast helt gratis. Den samlede pris er 356 kr., hvilket er en besparelse på 48%

Se tilbuddet her

Nu kan du afprøve WiMP Premium gratis i 30 dage. Med Wimp premium får du ubegrænset adgang til mere end 25 millioner sange. Du kan afspille fra mobil, tablet, PC/Mac, Sonos og Bluesound. Du har endda mulighed for offline afspilning. Du vil aldrig blive afbrudt af reklamer, og der findes et hav af allerede definerede playlister, som du frit kan vælge imellem.

Efter den gratis måned koster det 99 kr./måned. Der er ingen binding. Du vælger helt selv om du vil fortsætte abonnementet, samt hvor længe du vil fortsætte.

Du kan også vælge at afprøve WiMP HiFi gratis i 7 dage. WiMP HiFi giver samme muligheder som WiMP Premium, men tilbyder musikken i lossless lydkvalitet. Du får dermed samme krystalklare lyd, som du kender fra afspilning af CD’er. Normalprisen for WiMP HiFi er 199 kr./måned.

Update 31/3-2015:

WiMP har fået nye ejere og produktet WiMP eksisterer ikke længere. Nu er WiMP i stedet blevet til Tidal. Pt. kan du også hos Tidal få en gratis prøvemåned som ny kunde.

Update 17/12-2015:

I stedet for at abonnere på Tidal direkte, så har du mulighed for at få et Tidal abonnement med i dit telefonabonnement. Dette kan du hos Bibob og CBB. Telefonabonnementet bliver en anelse dyrere, når du skal have Tidal med, men langt billigere end telefonabonnement og Tidal hver for sig.

Som alternativ til Tidal kan du hos Telia få et telefonabonnement med Spotify inkluderet.

Yderligere kan man hos Telmore få et telefonabonnement med Telmore musik inkluderet.

Benytter du endnu ikke streaming tjenesten Viaplay, så er det et perfekt tidspunkt at starte. Netop nu kan du prøve Viaplay gratis i 2 uger. Efterfølgende koster abonnementet 99 kr. månedligt, uden binding. Du vælger altså selv hvor længe du vil være kunde, og du kan fint stoppe efter de første gratis 2 uger, hvis du ikke ønsker at fortsætte.

Viaplay er den ældste udbyder af streaming i Danmark. Det er Viasat der står bag Viaplay og derfor har du mulighed for at streame indhold fra Viasat TV-kanalerne, som f.eks. Paradise Hotel, Amalies verden, Fangerne på Fortet, Robinson Ekspeditionen eller Til Middag Hos. Derudover finder du naturligvis også meget andet indhold i form af TV-serier og film.

Indholdsmæssigt og nyhedsmæssigt befinder Viaplay sig midt imellem Netflix og HBO Nordic.

Netflix har utroligt mange forskellige serier og starter altid ved sæson 1. Man kan altså altid se en serie fra starten. Til gengæld har Netflix ikke altid de aller nyeste sæsoner. HBO Nordic har ofte kun de nyeste sæsoner. Hos HBO Nordic kan du altså sjældent se en serie fra starten af sæson 1, men til gengæld bliver de aller nyeste afsnit ofte tilgængelige med det samme, eller kun få dage efter udgivelsen i USA.

De fleste serier hos Viaplay starter ved sæson 1, men det gælder ikke alle serier, og de har ofte nyere sæsoner end hos Netflix. F.eks. har Netflix sæson 1 til og med sæson 7 af Dexter. Derimod har Viaplay sæson 7 og sæson 8 af Dexter.

Normalprisen hos Viaplay er 99 kr. månedligt.

Sådan virker Viaplay

Når du logger ind på hjemmesiden hos Viaplay, så har du i toppen en menu, hvor du kan vælge hvilket indhold du vil se. Hovedpunkterne er Serier, Film, Sport, Børn og Lejebutik. Se her et billede fra forsiden.

Forsiden på Viaplay hjemmesiden

Forsiden på Viaplay hjemmesiden

Under menuen finder du en slider med udvalgte film og serier. Du kan her finde inspiration til nye serier og film.

Derefter præsenteres indhold under overskriften “Fortsæt med at se”. Som navnet antyder, så er dette film og serier, som du allerede har været i gang med at se. Viaplay husker hvor langt du er kommet, og du kan her genoptage serien eller filmen, fra det sted hvor du stoppede sidst.

Længere nede på siden finder du forskellige kategorier, hvor der præsenteres udvalgt indhold. Kategorier kan f.eks. være “aktuelle serier”, “nye film på Viaplay” eller “børnenes yndlingsfilm”.

Du kan finde endnu flere kategori inddelinger, hvis du vælger nogle af punkterne i menuen i toppen. Eksempelvis kan du i børnekategorien finde film og serier inddelt efter alder som f.eks. børneserier 3-6 år. Under serier kan du vælge krimi, drama, madlavning, Stand-up, dokumentarer osv.

Viaplay på alle enheder

Viaplay kan streames på mange forskellige enheder. Du kan eksempelvis streame på din Mac, på din PC, på din telefon eller tablet. Derudover understøtter Viaplay også Chromecast afspilleren fra Google. Har du en Chromecast tilsluttet til dit TV, så kan du altså nemt se Viaplay direkte på TV’et og bruge din telefon eller tablet som fjernbetjening. Interfacet på telefon og tablet er en anelse anderledes end på hjemmesiden, da det netop er lavet til disse enheder. Men du har grundlæggende adgang til nøjagtig det samme, og du finder samme menuer med inddeling af TV-serier og film, samt oversigt over sidst sete programmer mv.

Skal jeg vælge Viaplay

Er du fortsat i tvivl om Viaplay er noget for dig, så lad os tage beslutningen for dig:
“Ja, selvfølgende skal du prøve Viaplay“.

Streaming er super smart og bekvemt i forhold til almindelige TV-kanaler. Ved streaming kan du selv vælge præcist hvilket indhold du vil se og hvornår. Det er ikke sikkert at du skal være tilmeldt alle streamingudbyderne på samme tid, men vi kan bestemt anbefale dig at være tilmeldt mindst en, og gerne flere.

Lige nu er Viaplay gratis i 2 uger, uden nogle forpligtelser. Derfor kan vi kun opfordre dig til at tage imod de gratis 2 uger, og derefter vurdere om det er denne streamingtjeneste, som du skal fortsætte med i fremtiden.

Prøv Viaplay gratis i 2 uger

Efter lang tids venten er HBO Nordic endelig kommet til Danmark. HBO slår på deres serier, og det er også deres stærkeste kort.

HBO i Danmark

HBO i Danmark

Gratis frem til 31. januar 2013

Efter meget utilfredshed fra brugerne har HBO nu ændret deres regler, og nu kan du prøve HBO gratis frem til 31. januar 2013. Men det kræver at du tilmelder dig deres nyhedsbrev og får en nøgle fra dem.

HBO i Danmark

HBO i Danmark


De negative ting

 • Utroligt dårlig film sektion
  Lad mig sige det med det samme. Jeg tror aldrig, at jeg har set et så rodet og dårligt filmbibliotek. Film som ”Meet Joe Black”, ”Sea of love” og ”Det sidste Stik” ligger under dokumentar og sådan er der flere eksempler på film, der ligger i forkerte kategorier. Der er ikke mange film, der er under 5 år gamle. Det er uden tvivl den dårligste filmsektion jeg har set.
 • Kræver installation af ekstra program
  For at benytte HBO på computeren skal du installere Widevine. Det tog et par forsøg at få den installeret på den ene mine computere. Men på den anden computer kørte det fint.
 • Bindingsperioden
  Med en pris på 79 kr. pr. måned har HBO lagt sig op af de andre streaming tjenester. Dog skal du binde dig for 6 måneder af gangen. Hvorimod hos Netflix er bindingen kun 1 måned af gangen.
 • Konsoller
  Desværre kan HBO ikke benyttes på de kendte konsoller, og det er pt. ikke muligt at købe en boks der understøtter HBO. Det har ikke været muligt at få at vide om HBO er på vej til eks. PS3 eller andre enheder.
 • Hvor er jeg kommet til
  Når man kommer tilbage til et afsnit, som man ikke har set færdig, så skal man spole frem til det sted man er kommet til. HBO kan ikke huske det for en. Dette er ret irriterende når man er blevet afbrudt i at se et afsnit for 4 gang.


De positive ting

 • Fantastisk serie sektion
  Pt. har jeg talt 47 fulde serier som ligger inde i HBO, og jeg ved at der er flere på vej. Hvis du er til amerikanske serier, så er der ingen tvivl om at HBO er noget for dig. Jeg er allerede faldet i 3 nye serier, som jeg ikke kendte, der lige skal ses.
 • APP
  Men deres app (Testet på en Samsung Galaxy S3 og iPad) er noget af det mest gennemførte jeg har set. 2-3 klik og du er nede ved dine favoritserier. Billede kvaliteten er virkelig god, underteksterne er meget nemme at læse. Man kan godt mærke at det er her, de har lagt deres kræfter
 • Lækkert design
  Det kræver ikke mange klik, at finde den serie som man vil se. Designet er flot og nem at overskue. Jeg savner dog en søgefunktion
 • Hastighed
  Jeg har afspillet HBO på min Samsung Galaxy S3 via 3G uden nogle problemer.
 • Undertekster
  HBOs undertekster er uroligt nemme at læse selv på mobile enheder. Det er noget HBO virkeligt skal havde et plus for.

 

HBO i Danmark

HBO i Danmark

 

Konklusion

Er du til Amerikanske serier, så skal du have et abonnement hos HBO. Det er der ingen tvivl om. Det er her du finder rigtig mange gode serier, som ellers ikke når de danske tv-skærme.

Der sker rigtigt meget hos HBO, og det virker som om, at de har undervurderet hvad det kræver at launche i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Bare imens jeg har haft HBO, har de forbedret deres regler, kommet med flere serie, kommet med ny apps til iPhone og iPad. De har fået styr på landene, så al tekst ikke er på svensk hver gang men logger ind. De første dage var det umuligt at få HBO til at køre på en computer. Det virkede næsten som om at deres server var for presset. Men nu kører den fint.

Besøg HBO her

Ca. en uge forsinket ift. tidligere udmeldinger, så opstartede YouBio tidligere på ugen. YouBio er opstartet i Beta, hvilket indikerer at YouBio endnu ikke er færdigudviklet, men en prøveversion er frigivet, så man kan se hvad de kommer til at tilbyde. YouSee kan dermed få brugerfeedback der kan hjælpe til at finde fejlene i YouBio produktet.

Forside af YouBio efter indlogning

Forside af YouBio efter indlogning

YouBio gratis frem til 1. februar 2013

Du kan afprøve YouBio helt gratis frem til 1. februar 2013. Dette er længere end hos konkurrenten Netflix hvor prøveperioden er 1 måned. Til gengæld var Netflix færdigudviklet ved lanceringen. Det kan man bestemt ikke sige om YouBio.

Man skal ikke brokke sig over små fejl i et produkt der er gratis, men i en anmeldelse bliver man også nødt til at tage de negative sider med for at vise et retvisende billede.

De negative ting

 • Ikke intuitivt hvad der er gratis og hvad der koster penge

Ud over de gratis film og serier, som man kan se med sit abonnement, så tilbyder YouBio også en masse betalingsindhold. Dette er i sig selv positivt, da man så får adgang til de nyeste premiere film. Problemet er at gratis indhold og betalingsindhold bliver blandet, og det er et stort rod. Tag vores screenshot længere oppe på siden, som eksempel. Her vises der en teaser for filmen “En kongelig affære”. Trykker man på denne, så får man at vide at det koster 49,- at leje filmen. Dette var ikke muligt at vide inden man klikkede på filmen.

 • Ukomplette sæsoner

Når man præsenterer TV-serier, så forventer man at kunne få hele sæsoner, og meget gerne fra starten af sæson1. Dette er ikke tilfældet hos YouBio. Mange TV-serier starter med sæson2 eller senere. Derudover ønskede min søn at se børneserien “Dora”. Her kan man kun se nogle tilfældige afsnit i serien, nemlig afsnit 6, 9, 11, 14, 18, 21, og 26. Det virker sjusket.

 • Afspilning problematisk i Firefox

YouBio er som sagt i Beta, og de skal nok få løst disse problemer. Men vores tests viser af afspilningen af film/serier går i stå efter nogle minutter i Firefox hvorefter YouBio pluginet stopper med at svare. Dette problem er ikke til stede ved afspilning i Chrome.

 • Kan kun afspille med høj internethastighed

Vi har ikke undersøgt hvilken teknologi YouBio bruger, men i praktiske tests er vi nået frem til at YouBio desværre kun virker med relativt hurtige bredbåndsforbindelser. Netflix og Viaplay justerer selv billedkvaliteten, så serier og film også kan afspilles ved lave internethastigheder. Dette virker desværre ikke godt nok hos YouBio.

 • Kræver installation af ekstra program

For at benytte YouBio skal du installere et YouBio program. Installationen går smertefrit, men det er en ekstra forhindring ift. konkurrenterne hvor dette ikke er krævet.

 • Prisen

YouBio kommer til at koste 99,- hvilket er 20,- dyrere end konkurrenter som Viaplay, Netflix og HBO. YouBio mener at de kan bære den højere pris, da de kommer til at levere bedre indhold. Om dette bliver tilfældet bliver spændende at se, men indtil videre holder det ikke stik.

 • Kan ikke benyttes på Xbox, Playstation, Wii mv.

Desværre kan YouBio ikke benyttes på de kendte konsoller. Til gengæld kan man købe en YouBio boks til sit fjernsyn.

 

De positive ting

 • Gratis prøveperiode

Det er positivt at man kan benytte YouBio helt gratis i næsten 2 måneder. Dermed har man tid til at vurdere om det senere er værd at betale for.

 • TV-boks

Dette punkt er både positivt og negativt. Det er positivt at man kan købe en TV-boks, da hele internetdelen kan skræmme en del mennesker. Til gengæld er boksen dyr og YouBio løsningen virker desværre ikke på allerede eksisterende enheder, som mange i forvejen har i deres hjem, som f.eks. div. spillekonsoller.

Konklusion

Indtil videre er der desværre mere negativt end positivt at sige om YouBio. Dog er der endnu lang tid til 1. februar 2013, og alle kritikpunkterne kan nå at blive løst inden da. Tag det derfor bogstaveligt at YouBio er i Beta.

Hvis du ønsker at teste nye løsninger, så kan du ganske gratis komme i gang med det samme.

Hvis du kun ønsker færdige produkter, så vent lidt tid endnu inden du afprøver YouBio.