Apple TV

I dag er der mange, der vælger TV-pakkerne fra til fordel for streaming igennem devices. Derfor finder du nogle forskellige muligheder for at caste dine programmer direkte op på dit fjernsyn. Men det kan være svært at finde rundt i alle dine muligheder. Derfor hjælper vi dig lidt på vej. Her kan du læse meget mere om det velkendte Apple TV. Det giver dig muligheden for at se alle dine yndlingsprogrammer. Og så kan du se det direkte på dit fjernsyn.

I denne artikel finder du al den information, du har brug for. Vi har samlet alt omkring Apple TV. Så kan du finde alt det, du har brug for at vide om denne gadget. Du vil blandt andet finde informationer om:

 • Hvad er Apple TV?
 • Hvordan virker et Apple TV?
 • Sådan installerer du dit Apple TV
 • Forskellige modeller
 • Fordele
 • Sammenligning med Chromecast.

Det og meget andet finder du i denne artikel. Så er du godt rustet til at kaste dig ud i jagten efter dit foretrukne Apple TV. Vi guider dig igennem dit køb, og du finder også forskellige bud på priser. God læselyst.

Historien bag Apple

For at kunne forklare mere om Apple TV er vi nødt til at kortlægge dets producent. Her finder vi den store, amerikanske it-virksomhed Apple. Virksomheden har i mange år været kendt for deres unikke design med en fremragende funktionalitet. De står bag nogle af verdens mest populære produkter. Her finder du blandt andet:

 • iPhone
 • MacBook
 • iPad
 • Macintosh

Vi skal helt tilbage til midten af 70’erne. Her mødtes Steve Jobs, der er stifter af Apple, sammen med Steve Wozniak. De to skolekammerater mødtes i en garage og udviklede den første Apple-computer. Dette blev startskuddet til en virksomhed ud over det sædvanlige. I 1976 blev Apple grundlagt efter prototypen Apple 1. Du kan læse mere om den lige her og se billeder.

Tilbage i 2011 måtte vi tage afsked med Steve Jobs, der har været frontmand siden begyndelsen. Det har udfordret Apple på nogle områder, men samtidig har det skabt et nyt fokus. Og det er her, du blandt andet finder Apple TV’ets storhedstid. Det vender vi tilbage til.

Navnets oprindelse

Måske du undrer dig over navnet, og det kan vi godt forstå. Vi vil hurtigt opsummere, hvor navnet Apple kommer fra. I 1976 arbejdede Steve Jobs på en gård, og det inspirerede ham til navnet. Det er den simple forklaring på navnet. Det har dog ikke været helt uden besvær, at de har fået navnet. Mellem 1978 og 2006 var der en række forskellige retssager. Disse gik alle på retten til navnet samt andre virksomheder med samme.

Alligevel lykkedes det at beholde navnet. Derfor blev den første computer opkaldt efter æblesorten McIntosh. Computerens navn blev Macintosh. I dag står Apple bag nogle af verdens mest solgte it-produkter. Foruden den velkendte iPhone sælger de deres iPad og Apple TV i stor stil. Det samme gælder for deres MacBooks. Du kan se alle deres produkter direkte på hjemmesiden.

Steve Jobs og hans makker har altså skabt et helt nyt it-univers. I dag kan du gøre alverdens ting på kryds og på tværs af disse produkter. De har indbygget features, der kan arbejde sammen. Det er også tilfældet for Apple TV’et og andre produkter fra samme producent. Så lad os kigge lidt nærmere på, hvad et Apple TV egentlig er.

Hvad er Apple TV?

Hvad er det egentlig, vi taler om, når vi siger Apple TV? Det skal vi nok forklare dig alt om lige her. Et Apple TV er en gadget, der giver dig mulighed for at caste til dit fjernsyn. Du kan caste direkte fra andre devices, eksempelvis din telefon. På den måde kan du streame dine yndlingsprogrammer direkte på dit fjernsyn. Det hele ligger i en lille boks, der blot skal kobles til via HDMI.

Men et Apple TV kan også meget andet. Du kan bruge forskellige apps, da Apple TV er direkte kompatible. Det er apps som Netflix, DRTV, D-Play, TV2-Play og HBO. På den måde kan du gå direkte til dit yndlingsprogram uden din iPhone eller iPad. Du har en fjernbetjening, du kan styre det hele med. Denne er koblet sammen med dit Apple TV.

Du kan også bruge dit Apple TV til at vise familiebilleder eller ferieminder. Du kan nemlig caste indhold fra din iPad, MacBook og iPhone til dit TV. Med Airplay-funktionen kan du trådløst streame video, lyd og billeder på dit fjernsyn. På den måde får du det op i et stort format i den bedste kvalitet. Der kommer samtidig flere og flere streamingtjenester til, så du kan se dine yndlingsprogrammer. Disse kræver blot et abonnement.

Airplay

Airplay er en vigtig funktion i Apples produkter. Derfor kan du her læse lidt mere om, hvad det går ud på. Måske du allerede har hørt om det, men ikke helt ved, hvad det indebærer. Airplay er en funktion, der gør det nemt at bruge produkter samtidig. Du kan nemt koble dit Apple TV sammen med din MacBook, iPhone eller iPad. På den måde kan du hurtigt koble det sammen og caste alt op på din skærm. Det er både nemt og hurtigt.

Airplay kan også anvendes til at dele filer fra din computer til din iPhone. Det kan du gøre ved at aktivere Bluetooth og sende via Airplay. På den måde kan du nemt overflytte billeder eller videoer.

Hvordan virker et Apple TV?

Men hvordan det hele virker, er en anden sag. Vi har allerede været lidt inde på det, og det centrale er Airplay. Dit Apple TV fungerer som et medie, der kobles til dit fjernsyn. Du får en firkantet boks, der skal tilkobles via HDMI-indgang. Samtidig skal det sluttes til en strømkilde. Al styring foregår ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening. Det betyder også, at du ikke behøver en iPhone for at kunne caste indhold.

Når du anvender dit Apple TV, kan du nemt bruge de forskellige apps, der er installeret. På den måde kan du navigere rundt i dem, ligesom på et Smart TV. Du har muligheden for at downloade flere apps og bruge dem, som du vil. Du kan også lytte til radiostationer, der allerede er installeret på dit Apple TV. Der er mange tjenester, som et Smart TV ikke understøtter. Disse finder du til gengæld hos Apple.

Installationsguide

Når du skal i gang med at bruge dit Apple TV, skal det først installeres. Her finder du en guide til, hvordan du gør det. Heldigvis er det både nemt og hurtigt for dig. Først og fremmest skal du sørge for at have et trådløst netværk tilgængeligt. Apple TV kræver nemlig en forbindelse til nettet. Du skal samtidig have et HDMI-kabel, og dette medfølger dit Apple TV. Efterfølgende er du klar til at installere dit Apple TV.

 1. Først skal du slutte det til. Herefter tænder du for dit fjernsyn. Hvis du vil se TV i 4k, skal du benytte et HDMI 2.0-kabel. Dit fjernsyn skal samtidig understøtte dette format.
 2. Du skal nu vælge dit foretrukne sprog. Du skal klikke på din fjernbetjening til dit Apple TV for at finde sprog og land. Efterfølgende kan du vælge, om du vil anvende Siri. Siri er en funktion, hvor du kan tale til dine Apple-produkter. På den måde kan du foretage nogle ting ved stemmestyring. Læs mere om Siri lige her.
 3. Du er nu klar til at indstille dit Apple TV. Du kan enten gøre det med din iOS-enhed eller gøre det manuelt. Hvis du vil overføre indstillinger fra dit Apple-id, skal du gøre førstnævnte. Hvis du ikke ønsker dette, skal du vælge ’indstil manuelt’. Herefter bliver du guidet grundigt igennem på skærmen.
 4. Du har nu installeret dit Apple TV. Nu skal du logge ind på de forskellige tjenester. Det gør du ved at vælge den respektive tjeneste og bruge dit login. Modtager du et Apple TV fra en kanaludbyder, bør dette være gjort på forhånd.
 5. Efterfølgende kan du vælge at lave nogle forskellige indstillinger. Du kan vælge det rum, hvori det er placeret. På den måde kan du tilføje det til appen Hjem på dine enheder. Du kan også vælge at benytte dig af flotte billeder som pauseskærm.
 6. Nu er du klar til at streame. Har du ikke fået dine yndlingsapps? Så kan du nemt downloade dem. Det gør du igennem App Store på dit fjernsyn.

Hvis du vil læse mere om opsætning og forskellige indstillinger, kan du finde en guide lige her. Apple fortæller dig mere om alle de muligheder, som du har for at bruge dit Apple TV.

Kan man bruge Apple TV uden wifi?

Hvis du ønsker at bruge dit Apple TV et sted uden en trådløs forbindelse, har du nogle muligheder. Først og fremmest kan du vælge et mobilt netværk. På den måde kan du tage det med de steder hen, hvor du ikke har forbindelse. Du kan også vælge at få fat i en 4G-router. Den gør det muligt at indsætte et SIM-kort og skabe en forbindelse. Dette SIM-kort kan du også flytte fra din router og over i din telefon.

Men faktisk er den bedste løsning, at du får et ekstra SIM-kort til dit abonnement. Du skal sørge for at få dig et abonnement med en stor mængde data hver måned. På den måde kan du lave datadeling. Her får du et ekstra SIM-kort til det samme abonnement. Dette kan du nemt indsætte i din router. Vil du læse mere om datadeling? Så kan du gøre det lige her.

Andre Apple-produkter giver muligheder

Når det kommer til dit Apple TV, er det fordelagtigt at benytte sig af andre produkter fra Apple. Airplay-funktionen findes kun i disse enheder. Derfor kan du ikke bruge den funktion, hvis du har en Android-telefon. Dette kan være en ulempe for nogle, hvis det er tiltænkt som en mulighed for at vise andet indhold.

Men faktisk er der mulighed for at gøre noget andet. Der findes en række programmer, der giver dig muligheden for at caste til dit Apple TV. Du kan finde forskellige skærmspejlingsprogrammer, der trådløst kan spejle det op på dit Apple TV. På den måde kan du benytte andre producenters produkter til dit Apple TV. Det er dog ikke den optimale løsning for dig.

Forskellige modeller af Apple TV

Der findes selvfølgelig en række af forskellige modeller inden for Apple TV. I dag er det Apple TV 4k, der dominerer på markedet. Ofte vil de ældre modeller af Apple TV udgå, når der kommer nyt til. Her får du et lækkert Apple TV med ny teknologi i fjernbetjeningen.

Denne model kommer med en fjernbetjening, der har touch-funktion. Før i tiden var der en knap, som du skulle bruge til at navigere rundt med. I dag skal du blot bruge fingeren til at bevæge dig rundt. Det gør den særdeles brugervenlig for dig. Du kan også leje et væld af film igennem Apple TV 4k. Du kan også spille spil og finde mange andre apps på denne nye version.

Med et Apple TV 4k kan du se fjernsyn som aldrig før. Det leverer et skarpere billede end før. Faktisk fire gange så godt som ved et standard-HD. Du får mere klare og realistiske billeder. Du kan ligeledes finde mange forskellige filmproduktioner i denne høje opløsning. Det kræver dog, at dit fjernsyn understøtter dette format.

Du finder selvfølgelig også det klassiske Apple TV. Det har været på markedet i en årrække nu. Det betyder også, at det hele tiden bliver justeret til, så det kan blive bedre. Her får du også den store brugerflade med spil og film, du kan leje eller downloade. Du kan spille mod dine venner og finde tusindvis af apps i App Store. Du får den samme fjernbetjening med, der har indbygget touch-funktion.

Hvad koster Apple TV?

Kigger vi på prisen for disse to modeller, er der selvfølgelig en forskel. Jo bedre kvalitet, desto højere vil prisen også være. De fås også i forskellige størrelser målt ud fra antallet af GB til lagring. På Apples egen hjemmeside er priserne følgende:

 • Apple TV 4k med 32 GB koster 1.500 kr.
 • Apple TV 4k med 64 GB koster 1.700 kr.
 • Apple TV HD med 35 GB koster 1.300 kr.

Det koster altså en smule mere at få den helt gode kvalitet. Dog kan det være pengene værd, hvis dit fjernsyn kan understøtte formatet. På den måde får du nogle helt særlige oplevelser igennem dit fjernsyn. Det er også mere fremtidssikret. Fremover vil fjernsyn nemlig blive produceret i meget høj kvalitet.

Fordele ved Apple TV

Der er mange fordele ved et Apple TV. Særligt for dig, der allerede har produkter fra samme producent. Først og fremmest slipper du ikke hele internettet løs med et Apple TV. Det er tilfældet med et Chromecast, som vi sammenligner med nedenfor. Apple TV fungerer som en slags kabelnetværk. Her samles netop streamingtjenester og andet indhold i ét og samme system. Det gør det også nemt for dig at holde styr på det hele.

Samtidig giver fjernbetjeningen dig mulighed for nemt at navigere rundt. Du er ikke afhængig af devices, der kan streame programmerne. I stedet for kan du nemt styre det hele med din fjernbetjening. Du kan også sætte på pause og justere lyden. Siri er også en stor fordel. På den måde skal du blot tale til dit Apple TV.

Den nyeste version af Apple TV gør det også muligt for dig at designe din brugerflade. Du kan nemt downloade et væld af apps. På den måde kan du udnytte det fulde potentiale af din gadget. Det kan betyde timevis af underholdning for dig. Kvaliteten er også særligt god. Hvis du vælger med 4k, vil du være garanteret en oplevelse hver gang.

Sammenligning med Chromecast

Apple TV’ets største konkurrent er fra Google. De har lavet et såkaldt Chromecast, der giver dig muligheden for at caste programmer til dit fjernsyn. Her laver vi en sammenligning af de to gadgets til dig. Det er to vidt forskellige måder at caste og streame på.

Først og fremmest skal du bruge en smartphone til dit Chromecast. Du har ikke på samme måde et system, som du kan tilgå ved hjælp af en fjernbetjening. Du skal i stedet for anvende apps på din telefon eller tablet. På den måde kan du caste det direkte op på din skærm. Samtidig kan du ikke downloade apps direkte i dit Chromecast. Det kan du med Apple TV.

Et Chromecast er mindre i størrelsen end et Apple TV. Det kan for nogle være en fordel. Den kan nemlig gemmes væk bagved dit fjernsyn. Du kan også anvende din computer til et Chromecast og gøre det samme med billeder og video. Safari understøtter ikke Chromecast. Her skal du anvende Googles egen webbrowser.

På et Chromecast betyder netværkshastigheden meget for din casting. Du kan nemmere caste med en Android-telefon end med en iPhone på Chromecast. Her er tilfældet det modsatte, når det kommer til dit Apple TV. Et Apple TV kan også virke mere håndgribeligt, da det har en fjernbetjening. Med et Chromecast skal du styre det hele fra en anden enhed.

Ved at sammenligne Apple TV 4K og Chromecast Ultra kan vi sige følgende:

 • Begge to leverer perfekt 4K-kvalitet til dig
 • Prisforskellen er stor, hvor et Apple TV koster tre gange så meget. Dog får du ikke de samme muligheder for en brugertilpasning ved et Chromecast
 • Er du til en samlet løsning? Så er et Apple TV det bedste valg
 • Vil du gerne benytte dine apps på telefonen? Så er et Chromecast det bedste valg.

Samtidig er Siri-funktionen et stort plus hos Apple. Får du ikke hørt en replik i en film, kan du spørge Siri til råds. Hun vil herefter spole filmen 10 sekunder tilbage og afspille igen. Dette er en enormt god mulighed at have.