Prison Break

Oversigt over denne side:

Prison Break kan ses på Discovery+

Det handler Prison Break om:

Prison Break handler i grove træk om planlægningen og udførelsen af en fangeflugt fra fængslet “Fox River”.

Prison Break
Prison Break

Hovedpersonen Michael Scofield er en super begavet ingeniør der har været med til at bygge Fox River og derfor kender til mange detaljer omkring fængslet. Scofields bror Lincoln Burrows bliver uskyldigt dømt til døden for mordet på vicepræsidentens bror. Lincoln Burrows bliver sendt til Fox River for at afsone sin dom indtil henrettelsen. Da det ikke lykkes at bevise Burrows uskyld, så beslutter Scofield at han vil befri broderen inden henrettelsen. Alt bliver planlagt til mindste detalje. Scofield beslutter at den bedste måde at bryde broderen ud af fængslet er indefra. Derfor foretager han et bankkup, hvor han venter på at politiet skal fange ham, og han bliver efterfølgende dømt til at afsone sin tid i Fox River. Sæson 1 af Prison Break handler om fangeflugten fra Fox River, mens de efterfølgende 3 sæsoner handler om flugten udenfor fængslet, opklaringen af konspirationen omkring broderen, samt en masse andre forviklinger, herunder en ny fangeflugt fra et fængsel i Panama.


Prison Break kan ses på Discovery+

Sæson 1 – Prison Break

I det aller første afsnit i sæson 1 af Prison Break ser man Michael Scofield røve en bank, og med vilje lade sig tage til fange for at blive indsat i Fox River fængslet. Efterfølgende følger man Scofields planer inde i fængslet for at bryde ud, samt ser en masse flashbacks omkring Scofields tidligere planlægning. Michael Scofield har fået tatoveret hele sin krop med en bunke detaljer der skal bruges i flugten. For det utrænede øje ligner det almindelige tatoveringer, men en psykisk syg indsat opdager mønsteret og de skjulte detaljer i tatoveringerne, og begynder at sætte spørgsmåls tegn ved disse. Dette er bare en ud af mange forviklinger, som Scofield skal løse inden fangeflugten kan udføres. Scofield har inden fængslingen undersøgt både indsatte og ansatte i fængslet og nøje planlagt hvilke personer der skal laves alliancer med. Disse alliancer skal både bruges undervejs i fangeflugten, men er også vigtige for at kunne slippe væk efter at have brudt ud af fængslet. I slutningen af sæson 1 lykkedes det at bryde ud af fængslet, sammen med broderen Lincoln Burrows og 6 andre fanger.

Prison Break - sæson 1
Prison Break – sæson 1

Prison Break kan ses på Discovery+

Sæson 2 – Prison Break

I sæson 2 af Prison Break går den vilde jagt uden for fængslet. De 8 fanger flygter i forskellige retninger. Flere bliver hurtigt fanget og dræbt af FBI agenten Alexander Mahone. Mahone er i virkeligheden ansat af “The Company” som står bag den mystiske konspiration, der fik Lincoln Burrows uskyldigt dømt. I slutningen af sæson 2 bliver Lincoln Burrows frifundet, mens bl.a. Michael Scofield og Alexander Mahone bliver anholdt i Panama og indsat i fængslet “Sona”.


Prison Break - sæson 2
Prison Break – sæson 2

Prison Break kan ses på Discovery+

Sæson 3 – Prison Break

I sæson 3 af Prison Break handler det påny om fangeflugt. Denne gang fra fængslet Sona i Panama. Det er “The Company” der har sørget for at Michael Scofield endte i Sona. Michael skal nemlig hjælpe “The Company” med at få James Whistler ud af fængslet. For at motivere Michael til at fuldføre opgaven har The Company kidnappet LJ (som er Lincoln Burrows søn) samt Sara Tancredi (der er fængselslæge og som Michael forelskede sig i mens han var i Fox River). Da Burrows og Scofield forsøger at snyde The Company bliver Sara Tancredi halshugget. I slutningen af sæsonen lykkedes det at bryde ud af fængslet.


Prison Break - sæson 3
Prison Break – sæson 3

Prison Break kan ses på Discovery+

Sæson 4 – Prison Break

I sæson 4 af Prison Break bliver der sat spørgsmålstegn ved om Tancredi virkelig er død eller om The Company kun snød brødrene til at tro dette. En agent fra Homeland Security hyrer brødrene til at hjælpe med at fælde The Company. Sucre, Bellick, Mahone og Tancredi som man kender fra tidligere i serien kommer også med i gruppen der skal afsløre The Company.

Prison Break - sæson 4
Prison Break – sæson 4

Prison Break kan ses på Discovery+

Medvirkende i Prison Break:

Wentworth Miller (Michael Scofield)

Dominic Purcell (Lincoln Burrows)

William Fichtner (Alexander Mahone)

Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi)