Gratis streaming

Ligesom der findes udbydere der sælger streaming via nettet i abonnementer, findes der også udbydere der tilbyder gratis streaming af tv udsendelser via internettet. Herunder kan du se en liste over de forskellige gratis streaming udbydere i Danmark og lidt om hvad de tilbyder.

Præsentation af udbyder
Læs mere

Danske Spil
Hos Danske Spil kan du gratis se udvalgte sportsbegivenheder.

Unibet
Hos Unibet kan du gratis se udvalgte sportsbegivenheder.

DR
Hos DR kan du gratis se alle 6 DR kanaler live, samt se de TV-programmer og TV-serier som allerede er sendt på DR. Ved TV-serier kan man ofte se en snigpremiere af det kommende afsnit, som endnu ikke er vist på TV.

Filmstriben
Hos Filmstriben kan du gratis leje film via biblioteket. Alle kommuner er nu med i ordningen, så bor du i Danmark kan du derfor gratis leje film via Filmstriben.

Der findes en del udbydere af gratis web tv. Hos disse udbydere kan du se både film, tv serier og sport via online tv og på den måde selv bestemme, hvornår du vil se de forskellige ting, der sendes på tv. Udbyderne af gratis tv streaming er meget forskellige. F.eks. kan du hos Danske Spil se et stort udvalg af forskellige sports begivenheder, det samme gør sig gældende hos Unibet. Så hvis du sidder og gerne vil se en bestemt fodbold kamp eller er du gået glip af en del af Tour de France kan du logge ind på en af de udbydere der tilbyder gratis tv streaming af sportsbegivenheder og se kampen eller begivenheden der. Med internet tv er det nemt at planlægge hvornår man vil se sport i tv, man kan nemlig se det lige når det passer bedst. Så slipper man også for at skændes om aftenens tv program derhjemme, når den ene vil se film og den anden sport.

En anden meget kendt udbyder af gratis online tv er DR som har et meget stort udbud af tv programmer som man kan se med live streaming. Man kan se de ting der sendes i tv, når det sendes, f.eks. hvis man befinder sig et sted uden danske tv kanaler, men hvor man har en internet forbindelse. På den måde går man ikke glip af søndagens afsnit af Rejseholdet, Forbrydelsen eller Borgen, selvom man er taget på ferie. En anden mulighed er at man kan se tv programmer der har været sendt på DR, hvis man ikke lige var hjemme da de blev sendt i TV. Du kan både se serier og dokumentar programmer som har været sendt på en af DRs kanaler. Ofte har du også mulighed for at se snigpremierer af det næste afsnit af de forskellige tv serier der sendes, hvis du ved at du ikke er hjemme til næste afsnit – eller hvis du bare ikke kan vente en hel uge.

Udover gratis streaming af sport og specifikke tv kanalers programmer kan du også gratis se film via moviestreaming. Her findes der også gratis udbydere som du kan bruge i stedet for dem hvor man betaler et abonnement. En af dem er f.eks. filmstriben hvor du kan låne de film som man også kan låne på biblioteket. Her er udvalget også rigtig bredt og her kan du også ofte finde nogle lidt mere sjældne film som ikke findes i videobutikker og ved andre online tv udbydere. Det er gratis at låne filmene og filmstriben fungerer i samarbejde med bibliotekerne. Der er enkelte kommuner der ikke er med i aftalen endnu, men størstedelen af de danske kommuner er med, så er du bosiddende i en af dem kan du nemt se filmene via Filmstriben.

Fordelen ved de gratis udbydere af online tv er naturligvis at du ikke betaler noget og derfor kan du tillade dig både at have en stor tv pakke og se tv der sendes i tv’et, og samtidig kan du have muligheden for at planlægge din tv- og film dag som det passer bedst ind i din hverdag.