Cynthia Nixon

Cynthia Nixon spiller rollen som Miranda.

Miranda er advokat for et af Manhattans store advokatfirmaer. Hun lægger en stor indsats i sit arbejde og har generelt en succesfuld karriere. Den rødhårede topadvokat er også gruppens rationelle kyniker, og hun har skarpe holdninger om sin rolle som succesfuld kvinde i en (ifølge hende) mandsdomineret verden og at lægge under for de traditionelle kønsroller. I det hele taget nærmest foragter hun det parforholdsfikserede samfund, hvor kvinder tilsidesætter deres karriere for mand og børn. Alligevel får man indtrykket af, at Miranda inderst inde gerne vil møde manden i sit liv, og hun blødgøres da også gradvist. Især da hun selv bliver mor til sønnen Brady.

Cynthia Nixon (Miranda Hobbes)
Cynthia Nixon (Miranda Hobbes)

Og Miranda er også meget mere end en karrierekvinde. Når det kommer til hendes veninder, vil hun gøre alt, og hun er især kendt for sin gode, satiriske humor. Hun har en stor beskyttertrang overfor de tre veninder, og hun har ingen nåde overfor de mænd, som gennem serien sårer hendes tre veninder.

Miranda har et par løse forhold i løbet af serien, mens bartenderen Steve formår at holde ved, som hun har et on-off forhold til gennem en stor del af serien. En af de gennemgående udfordringer i deres forhold er Steve’s manglende ambitioner og Miranda følelsesmæssigt afstandtagen til deres forhold.

Sex And The City kan ses på HBO Max