Hold varmen, når du sidder og ser TV om aftenen

Hold varmen, når du sidder og ser TV om aftenen
Hold varmen, når du sidder og ser TV om aftenen

Den danske vinter spiller os ofte et puds. Fælles for de danske vintre er dog, at de på et eller andet tidspunkt byder på frostgrader, hvilket tydeligt kan ses og mærkes på varmeregningen. Når vinteren for alvor sætter ind, skal der skrues op for radiatorerne og måleren begynder at rulle. Især ældre huse med ringe isolering får brug for en god opvarmning i vintermånederne, da de lider stort varmetab. Får du dårlige nerver af at se varmeregningen stige, og i stedet sidder og småfryser om aftenen mens du ser din yndlingsserie i TV, så overvej om det ikke var en idé at installere en varmepumpe i stedet.

Der er rigtig mange gode fordele ved at få installeret en varmepumpe:

  • Nem betjening
  • Mulighed for nedkøling
  • Miljøvenlig
  • Energibesparende

Varmepumper er nemme at betjene. Du får simpelthen en fjernbetjening, hvor du kan indstille den ønskede temperatur. De fleste har også en funktion, hvor du kan tidsintervalstyre den. Det betyder eksempelvis, at den ikke bruger så meget energi på at varme op, mens du er på arbejde, men lige giver den lidt ekstra en times tid inden du kommer hjem. Du får også den fordel, at du kan køle huset om sommeren, når der er hedebølge og slippe for at ligge og vride dig i dit drivvåde lagen på de varme sommernætter.

Varmepumper er en af de mest miljøvenlige måder at opvarme boligen på, da den ikke bruger produceret energi, men i stedet anvender den energi, der allerede er tilgængelig i naturen – enten luft eller vand, alt efter hvilken type du vælger. Vil du gerne vælge dansk design og produkt, så kan du vælge en varmepumpe fra Scanheat.

Når du vælger varmepumpe, så lad være med at gå målrettet efter den billigste på markedet. Du opnår en stor besparelse i forhold til at køre på fjernvarme, så pumpen skal nok tjene sig selv ind med tiden – over en relativt kort tid. Kig i stedet på, hvad den koster i drift og gå efter den type, der er billigst på lang sigt, så du total set sparer flest penge.

Vedligehold af varmepumper

Med hensyn til vedligehold af varmepumpen, så bør den få et servicetjek en gang imellem, eksempelvis en gang årligt, hvor den bliver renset ud for skidt osv. Har du en varmepumpe med luft, så kan du selv sørge for, at den udvendige del holdes fri for skidt og sne, og du kan muligvis selv rense filteret indenfor, men den bør stadig holdes ved lige af fagfolk, så dens levetid forlænges.

Lån til at investere i en varmepumpe

Hvis din varmeregning er høj og du gerne vil have sat en stopper for det nu og her, men der ikke er nok penge på opsparingen til at investere i en varmepumpe, så kan du overveje at tage et lån til det, lige som man gør til mange andre former for investeringer. En hurtigt udregning vil kunne klarlægge, om rentebeløbet vil kunne betale sig i forhold til det samlede beløb, du over tid sparer på din varmeregning. I så fald kan du vælge at få et lån med straksudbetaling. Det tager få minutter at ansøge om online.

Hold varmen, når du sidder og ser TV om aftenen
Hold varmen, når du sidder og ser TV om aftenen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.