Sådan finder du den rette A-kasse

Sådan finder du den rette A-kasse
Sådan finder du den rette A-kasse

Det opfordres kraftigt at alle danskere bliver medlem af en A-kasse, da det vil sikre dig økonomisk bistand hvis du skulle blive fyret fra din arbejdsplads. For mange er medlemsskabet hos A-kassen med til at folk har ro i maven, da folk ikke skal bekymre sig om deres arbejdssituation. Der er mange A-kasser som har samarbejde med fagforeninger, hvilket gør, at du kan have begge dele samlet et sted. På denne måde skal du ikke holde øje med to foreninger, men blot en samlet. Der findes mange gode danske A-kasser i Danmark, så det gælder om at tjekke de enkelte foreninger ud inden du vælger.

Valg af forening

Internettet er din gode ven når du skal i gang med at sammenligne A-kasser. Det skyldes at det hele er samlet på en hjemmeside således, at du får et samlet overblik over de mest populære og dermed benyttede A-kasser. Nogle af de mest benyttede danske foreninger er bl.a. Krifa, Ase, Det Faglige Hus og Business Danmark. Det er en god ide at du har tænkt over hvilke krav, som A-kassen skal kunne opfylde. På denne måde er det lidt nemmere for dig at sortere blandt foreningerne. Ifølge spørgeundersøgelser har prisen en altafgørende betydning for valget af A-kasse. Det skyldes at folk ikke vil give en formue for det om måneden, da der samtidig skal være råd til en fagforening. Det er en fordel at vælge A-kasse og fagforening samme sted, da du her har mulighed for at få en samlet pris på begge dele. Der er ofte penge at spare her.

Dette kan A-kassen hjælpe dig med

En A-kasse kan hjælpe dig godt på vej, når du har brug for at finde et nyt job. Det er rigtig ærgerligt at stå i den situation at blive fyret. Selvom det er en hård tid, så hjælper A-kassen dig med at komme i gang med jobskrivning, CV og hvordan du forbereder dig til jobsamtalen. Som medlem af en A-kasse er du berettiget til dagpenge i din ledighedsperiode. Hvis du ikke er medlem, ender du på kontanthjælp, hvilket er en væsentlig lavere udbetaling end dagpenge. Afhængig af dit behov kan du til enhver tid booke et møde med A-kassen og få svar på alle de spørgsmål, som du har.

Bliv endnu mere attraktiv

Hvis du i din ledighedsperiode ønsker at blive endnu mere attraktiv til en stilling, så har du mulighed for at deltage i kurser, der er relevant for din branche. På denne måde kan du få nogle flere kompetencer, som du kan skrive på dit CV. Som medlem er du indimellem nødsaget til at deltage i fællesmøder således, at du også møder folk, der er i samme båd som dig selv. Mange ledige er glade for at snakke med andre, som ved hvordan det er at være ledig og lede efter job. På denne måde kan man spare med hinanden og støtte hinanden indtil der er udsigter til et nyt job.

A-kasser fokuserer på god kundeservice

Det er vigtigt at du ved at A-kassen altid er på din side. Hvis du har spørgsmål i forhold til din nuværende arbejdsplads, så står foreningen altid klar til at hjælpe dig. De danske A-kasser gør meget ud af at give deres medlemmer en god kundeservice. Derfor prioriterer de hurtig betjening således, at kunderne ikke skal vente i telefon kø for længe. Ifølge statistikker bliver medlemmer utilfredse med deres A-kasse, fordi nogle foreninger kan være svære at få fat på både via telefon og mail.

Sådan finder du den rette A-kasse
Sådan finder du den rette A-kasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.