Hvad er Apple TV?

Hvad er Apple TV?

For at forklare det helt simpelt så er et Apple TV en boks, som du kan tilknytte dit fjernsyn. På den måde er det let for dig at se en række forskellige TV kanaler, streamingtjenester osv. på dit fjernsyn.

Selvom der er mange fjernsyn, som har mulighed for, at du kan hente diverse apps, så køber mange fortsat et Apple TV. Det skyldes, at der er langt flere muligheder, og alt fungerer smertefrit. Desuden kan du gemme indhold på den.

Så hvis du vil streame nogle streamingtjenester og populære TV kanaler uden problemer, så vil vi anbefale dig, at du køber et Apple TV.

Hvad koster et Apple TV?

Prisen afhænger af, hvilke generation af Apple TV du køber. Apple TV 5. generation med 32 gb plads koster 1.499 kr., og hvis du skal have den med 64 gb koster den 1.699 kr.

Men du kan stadigvæk købe ældre generationer af Apple TV, som vil fungere helt fint, hvis du kun skal bruge det til at se Netflix osv. Hvis du køber Apple TV 4. generation, er det begrænset, hvor mange penge du i øjeblikket sparer.

Du kan sagtens købe en 3. generation Apple TV billigt på nettet og benytte det i stedet.

Hvad kan bruge Apple TV til?

De første generationer af Apple TV var kun til at streame med. Men i dag kan du også spille computerspil på dit fjernsyn via Apple TV. Desuden har de også udvidet, så du kan bruge det som hele dit mediecenter og dermed også styre din musik herfra.

Den nye Apple TV 5. generation er i 4K, hvor Apple TV 4. generation var i HD. Hvis du ikke har et meget stort fjernsyn eller ikke går meget op i det, så vil HD være rigeligt til dig. Du skal også bide mærke i, at du selvfølgelig også skal have et fjernsyn, som kan håndtere 4K, ellers gør det ikke nogle forskel, at dit Apple TV kan det.

Selvom man nu kan lave andre ting med Apple TV, så er det selvfølgelig primært streamingtjenester, som fortsat fylder mest. I dag har de fleste TV kanaler lavet apps, så du kan se deres TV programmer via Apple TV.

Apple TV – Netflix

Du har måske hørt om Netflix and chill? Ja, det siger lidt om, hvad Netflix i dag betyder for vores kultur, at det bliver brugt som et begreb, når mænd og kvinder ser film sammen.

I starten kunne du se andres serier og film på Netflix, men nu har de udvidet og har i flere år kørt deres egne kæmpe serier som bl.a. House of Cards. Det har gjort, at man i Danmark kan se det samme TV, som de ser i USA. I gamle dage skulle man vente lang tid, inden de nyeste serier kom til Danmark.

Netflix app’en er allerede en integreret del af Apple TV, da de var en af grundene til, at der pludselig kom et marked for det.

HBO på Apple TV

Modsat Netflix så er HBO ikke en ren streamingservice, da de har deres egen kanaler. I mange år var HBO kongerne af alle nye og gode serier, og de er da også selv den i dag en af de førende i branchen. HBO er nok også den største konkurrent til Netflix herhjemme.

Med serier som Game of Thrones har mange danskere valgt at købe deres streamingtjeneste, som de så kan se på Apple TV med en app. På den måde kunne danskere stort set se Game of Thrones samtidig med amerikanske seere.

TV2 Play på Apple TV

De danske kanaler er også med på Apple TV. Med TV2 Play på Apple TV kan du se alt det indhold, som TV2 producerer. Først bliver indholdet sendt på TV2’s kanaler, og sidenhen bliver det lagt ud på TV2 Play.

TV2 Play kræver ligesom HBO og Netflix et abonnement. Så selvom du allerede betaler for TV2 på fjernsynet, så skal du også betale for at se det via deres streamingtjeneste.

Apple TV – DR

Modsat de andre så koster DR ikke penge at bruge deres streamingtjeneste, da den er en del af licensen. Det var DR’s satsninger på nettet, som gjorde, at licensen i sin tid blev ændret fra en TV licens til en medielicens.

Det betyder, at du kan se alle de programmer, som der bliver vist på DR. Du skal dog være OBS på, at de fleste programmer har en udløbsdato. Med udenlandske serier og film er det pga. rettigheder, men selv DR’s egne produktioner bliver også fjernet efter noget tid.

Viaplay – Apple TV

Viaplay er alle TV3 kanalernes streamingtjeneste. Her skal du også købe abonnemt på den, selvom du allerede har TV3. Dog kan du ofte hente en app for at se TV3, hvis din TV udbyder har en app. Det kan du f.eks. med Yousee Play.

Du kan godt købe adgang til TV3’s streamingtjeneste Viaplay på Apple TV uden at have et TV abonnement. De har en billig pakke, hvor du kan se alle TV3’s programmer, og så har de også en sportspakke, som er en del dyrere.

Sportspakken er dyrere, fordi de skal have rettighederne til kampene. Her kan du bl.a. se Champions League og Superligaen.

Fjernbetjening til Apple TV

Da har flere muligheder for at styre dit Apple TV. Hvis du har en iPad eller iPhone, så kan du styre dig Apple TV via den. Der følger dog også en fjernbetjening med til dit Apple TV, når du køber det.

Via fjernbetjeningen til Apple TV kan du se alle dine TV kanaler og abonnementer.

Du kan læse mere og købe et Apple TV på Apples hjemmesidde. Du har også mulighed for at købe Apple TV i forretninger som Elgiganten eller på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.