Lån penge til nyt TV gear på trods af RKI

Lån penge til nyt TV gear på trods af RKI
Lån penge til nyt TV gear på trods af RKI

Der er en verden til forskel på TV oplevelsen, alt efter hvilket TV, du sidder og kigger på. TV er desværre også en af de forbrugsgoder, der koster en del penge, og det er ikke altid lige let at låne penge til det – især ikke, hvis du er registreret i RKI eller debitorregistret. Det er heller ikke sikkert, at familien vil låne dig penge til det, da det anses som en luksus og ikke som en nødvendighed at have et lækkert TV. Du kan ikke købe det på afbetaling, hvis du er registreret i RKI, men du har dog stadig mulighed for at låne penge.

Du kan låne penge online selvom du er registreret i RKI eller debitorregistret

Som registreret i RKI vil det ikke være muligt at optage forbrugslån i banken eller at optage almindelige forbrugslån/kviklån på nettet. Der findes dog nogle låneudbydere online, der tilbyder lån trods registrering i RKI. Dette foregår dog lidt anderledes, end hvis du ikke var registreret i RKI. Dette skyldes simpelthen, at låneudbyderen løber en større risiko ved at låne dig penge, da du mindst én gang er blevet registreret for ikke at overholde dine betalingsaftaler.

Når du skal låne penge på trods af RKI, så er der typisk to faktorer, der gør sig gældende:

  • Højere renter
  • Kort løbetid
  • Kautionist

Da risikoen er større, og forholdet mellem udbud og efterspørgsel lyder, at der er færre låneudbydere til netop din situation, er renterne typisk højere og løbetiden for lånet er ofte relativt kort. Samtidig kræves det, at du har en kautionist, der kautionerer for dit lån. En kautionist er en person, der skriver under på, at han eller hun vil betale dit lån tilbage, hvis du ikke selv vil eller er i stand til at betale det tilbage rettidigt.

Hvordan opfylder man kravene for at være kautionist på et online forbrugslån?

Der er naturligvis nogle krav til din kautionist. Du kan eksempelvis ikke vælge en anden person, der er registreret i RKI til at kautionere for dig. Du skal i stedet vælge en person, der har en god økonomi, en stabil og god indkomst og som ikke er registreret som dårlig betaler. Personen behøver dog ikke at være højtlønnet.

Når du ansøger om dit lån, så skal din kautionist også være med inde over, og denne skal lige som dig godkende lånet med sit NemID. Står du i en situation, hvor du ikke kan betale dit lån tilbage, så er det altså din kautionist, der får regningen. Vær derfor omhyggelig med at kigge dit budget igennem, så du er helt sikker på, at du kan overholde betalingsaftalen og undgå familiestridigheder på grund af penge. Det er en god idé at have en buffer, så du ikke presser dit budget til kanten.

Sørg for at læse lånebetingelserne grundigt igennem, så du har styr på alt ned til mindste detalje – alt fra AOP = de samlede årlige omkostninger på lånet, start på første afdrag, løbetid osv. Har du luft nok i økonomien og en kautionist, der er villig til at kautionere for dig, så er der til gengæld ingen hindring for, at du kan tage et forbrugslån på trods af RKI.

Lån penge til nyt TV gear på trods af RKI
Lån penge til nyt TV gear på trods af RKI

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.