Viaplay presses af Netflix

Viaplay valgte i går at sænke prisen på deres TV+film pakke til 79 kr./måned. Dette er samme pris som hos Netflix, og prissænkningen kommer netop samme dag, som Netflix gik ind på det danske marked. Dermed ser vi allerede nu de første tegn på at streaming udbyderne kommer til at presse hinanden i dette efterår.

Viaplay vs Netflix
Viaplay vs Netflix

YouSee fortalte på et pressemøde i august i år at de forventer 15 udbydere af streaming tjenester på det danske marked inden udgangen af 2012. Om dette kommer til at holde stik vides endnu ikke, men der kommer under alle omstændigheder stor konkurrence på området. Vi mangler endnu at se opstarten på youBio og HBO Max, som begge har annonceret at de vil udbyde deres tjenester i løbet af oktober måned. Efter sigende skulle HBO vælge samme prissætning som Viaplay og Netflix, nemlig 79 kr./måned. Prissætningen på youBio kendes endnu ikke. Spørgsmålet er om de andre udbydere vil følge trop, hvis én af udbyderne vælger at sænke prisen.

Viaplay valgte som allerede nævnt, at sænke deres pris på TV+film pakken for at kunne konkurrere med Netflix. Men dette gav ikke udelukkende positive tilkendegivelser fra deres brugere. Kritikken går hovedsageligt på, at de ikke har sænket prisen på deres sportspakke, og dette har sendt sportsbrugerne helt op i det røde felt. Selv nogle af TV+film brugerne kritiserer prissænkningen. De mener at prissænkningen skulle være kommet noget før, til gavn for deres brugere, og ikke kun for at konkurrere mod Netflix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.